Rahmi Koç da Kovid-19'a yakalandı

Rahmi Koç da Kovid-19'a yakalandı

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da koronavirüse yakalandı. Rahmi Koç'un yaşına rağmen herhangi bir kronik rahatsızlığının bulunmadığı ifade edildi.

Koç Holding A.Ş. Onursal Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Koç'un koronavirüs testi pozitif çıktı. 9 Ekim'de 90 yaşına giren Koç'un sağlık durumunun iyi olduğu ve Amerikan Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. 

RAHMİ KOÇ KAÇ YAŞINDA?

Koç Holding'in kurucusu ve sahibi Vehbi Koç ve Sadberk Koç'un dört çocuğundan ikincisi olarak 9 Ekim 1930'da doğan Rahmi Koç,  şu an için 90 yaşındadır. Rahmi Koç, ilköğretim eğitimini Ankara'da bitirmesinin ardından İstanbul'da Robert Kolej'e başladı.

Buradan mezun olmasının ardından lisans eğitimi için ABD'ye giden Rahmi Koç, Johns Hopkins Üniversitesi'nde Endüstriyel Sevk ve İdare Bölümü'nü bitirdi. 

1958'de Ankara'da,Otokoç şirketinde çalışma hayatına başlayan Rahmi Koç, 1960'ta Koç Topluluğu'nu Ankara'daki temsilcisi Koç Ticaret'e geçiş yaptı. 1963'te kurulan Koç Holding'in Ankara'da yer alan şirket merkezinin 1964'te İstanbul'a taşınmasıyla beraber Rahmi Koç da İstanbul'a gelerek, Koç Holding A.Ş Genel Koordinatörlüğü yaptı.

Bunun ardından 1970'te İcra Kurulu Başkanı, 1975'te Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 1980'de İdare Kurulu Başkanı olan Rahmi Koç, 30 Mart 1984'te merhum Vehbi Koç Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılmasının ardından, Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

4 Nisan 2003'te emekli olmasının ardından büyük oğlu Mustafa V. Koç'a Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bıraktı. Rahmi Koç bu tarih itibarıyla Yönetim Kurulu üyeliğine devam ederken Onursal Başkan unvanının da sahibi oldu.

RAHMİ KOÇ'UN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalanan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un sağlık durumunun iyi olduğu, Koç'un Amerikan Hastanesi’nde gözetim altında tutulduğu bildirildi.

RAHMİ KOÇ NASIL CORONA OLDU?

9 Ekim'de kendisi için düzenlenen doğum günü organizasyonunda corona virüsü kaptığı iddia edilen Rahmi Koç’un doktorlarının gün içinde konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

RAHMİ KOÇ'UN KRONİK BİR RAHATSIZLIĞI VAR MI?

Rahmi Koç, 2000'de ABD'nin ünlü kayak merkezi Aspen'de kayak yaparken sağ omuzunu kırmıştı. Aylarca omzu askısıyla dolaşmak zorunda kalan Rahmi Koç, 14 Aralık 2019'da da düşme neticesinde sol kalça kırığı tanısı ile Amerikan Hastanesi'ne yatırılmıştı.

Gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından 17 Aralık 2019'da, ameliyat ile konulan protez değiştirilerek başarılı revizyon ameliyatı geçirmişti.

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un bilinen bir kronik rahatsızlığı yok. 

rahmi-koc-kimdir-1.jpg

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de 16 Ekim 2020 akşamı açıklanan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, son 24 saatte bin 812 kişiye Kovid-19 teşhisi konuldu, 73 kişi hayatını kaybetti.

Güncel verilere göre, son 24 saatte 117 bin 5 test yapılırken, bin 812 kişiye hastalık tanısı konuldu.

Hasta sayısı 343 bin 955'e ulaşırken, Kovid-19'dan hayatının kaybedenlerin sayısı 9 bin 153 oldu, ağır hasta sayısı bin 445, aktif hasta sayısı 33 bin 704 oldu.

"ÜLKE GENELİNDE BİR ARTIŞ EĞİLİMİ GÖRÜYORUZ"

16 Ekim'de Erzurum'da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir haftadan bu yana Bursa ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde bir artış eğilimi olduğuna dikkati çekerek, Mart ayından bu yana sürdürülen mücadelede son bir ayda salgının önemli oranda baskılandığını söyledi.

Birkaç haftadır Türkiye genelinde belirgin bir düşüş yaşandığına işaret eden Koca, fahak bir haftadan bu yana İstanbul ve Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde bir artış eğiliminin olduğunu kaydederek, özellikle son 4-5 hafta içerisinde belirgin bir azalış olduğunu, ancak bir haftadan beri de artan ve birçok kentte de gözlenen başta Bursa ve İstanbul olmak üzere bir artış eğiliminin sürdüğünü açıkladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN