Elazığ'da görevli Dr. Turan Yıldırım da koronavirüse yenildi

Elazığ'da görevli Dr. Turan Yıldırım da koronavirüse yenildi

Türkiye Tabipleri Birliği, Elazığ'da görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Turan Yıldırım'ın Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece Türkiye'de Kovid-19'a yenilen hekim sayısı 51'e yükseldi.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Turan Yıldırım da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Türk Tabipleri Birliği, Yıldırım'ın vefat haberini, "Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çalışan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Turan Yıldırım'ı Kovid-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı dileriz" sözleriyle duyurdu.

Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren hekimlerin sayısı 51'e yükseldi.

TÜRKİYE'DE ÖLÜ SAYISI 9 BİNİ GEÇTİ

Türkiye'de 16 Ekim 2020 akşamı açıklanan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, son 24 saatte bin 812 kişiye Kovid-19 teşhisi konuldu, 73 kişi hayatını kaybetti.

Güncel verilere göre, son 24 saatte 117 bin 5 test yapılırken, hasta sayısı 343 bin 955'e ulaştı.

Kovid-19'dan hayatının kaybedenlerin sayısı 9 bin 153 oldu, ağır hasta sayısı bin 445, aktif hasta sayısı 33 bin 704 oldu.

HEKİMLER YURT DIŞI İÇİN TTB'NİN KAPISINI ÇALIYOR

Koronavirüs salgını döneminde pek çok doktor istifa kararı da almıştı. Son olarak Türk Tabipleri Birliği, doktorların yurt dışında çalışmak için kendilerine başvuru yaptığını ve bu sayının salgın döneminde arttığını açıklamıştı.

TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, 2019 yılında bin 42, bu yıl da Eylül ayı itibariyle 702 hekimin yurt dışında çalışabilmek için Türk Tabipleri Birliği'nden belge istediğini söylemişti.

TTB'nin yurt dışında çalışmak isteyen hekimlere iyi hal belgesi düzenlediğini, yurt dışına çıkmak için TTB’ye başvuran genç doktorların sayısında artış olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetmişti:

"Genç hekimlere iyi hal belgesi veriyor. Şu tabloya bakın ki 2019 yılında bin 42 arkadaşımız TTB'den yurt dışında asistanlık yapmak çalışmak için belge istemiş. Yaklaşık dört tıp fakültesi mezununu birden hiç kaygılanmadan kuşkuya kapılmadan sıradan bir olaymış gibi yurt dışına gönderiyoruz ve onlar bizden belge istiyor.

Eylül ayı itibariyle 702 idi dün rakamlara baktım. Yani yaklaşık 700 arkadaşımız yurt dışına çalışmak için bu yıl belge istemiş. Hem de Kovid-19 salgın sürecinde TTB’den iyi hal belgesi almaya çalışmışlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN