Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Ev sahibi olmak için bekleyenler dikkat: O tarihe kadar evler teslim edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Ev sahibi olmak için bekleyenler dikkat: O tarihe kadar evler teslim edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelerle Beştepe'de bir iftar programında bir araya geldi ve deprem bölgesindeki inşaat çalışmalarına dikkat çekti. Kalıcı konutların yoğun bir şekilde inşaatının devam ettiğini ve 1 yıl içinde tamamlanacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, köy evlerinin bir kısmını bayrama kadar teslim edeceklerini söyledi. İşte tüm ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası depremzedelerle bir iftar programında bir araya geldi. Beştepe'de gerçekleşen programda konuşan Erdoğan, deprem bölgesindeki inşaat çalışmalarına dikkat çekti. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır dileyen Erdoğan, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri aşacağına inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere yardım etmek yerine devlet kurumlarına sosyal medyadan iftira atanları kınadı ve mahşeri vicdana havale ettiğini belirtti.

BAYRAMA KADAR TESLİM EDİLECEK

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye destek verenlere teşekkür etti ve Ramazanın son 10 gününde olunduğunu hatırlattı. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, enkaz kaldırma çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü ve kalıcı konutların inşaatının yoğun şekilde devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, köy evlerinin bir kısmının bayrama kadar teslim edileceği müjdesini veren Erdoğan, Türk milletinin dayanışma ve birlik ruhunun deprem bölgesinde de gösterildiğini belirtti.

Ayrıca, depremzedelerin sorunlarının en kısa sürede çözüleceğini ve gerekli tüm desteğin sağlanacağını belirtti. Erdoğan ayrıca, bu tür afetlerin önlenmesi için alınacak tedbirlerin önemine de dikkat çekti.

O İDDİALARA YANIT VERDİ

deprem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde yaralıların barınması için çadır, konteyner ve prefabrik konutlar kurulduğunu ve kalıcı konutların inşasına başlandığını belirtti. Ayrıca, KYK'nin yurtlarında da yaralıların barındırıldığını ve online eğitim sistemiyle üniversite eğitimi verildiğini söyledi. Erdoğan, Türk Hava Yolları'nın seferber edildiğini ve depremzedelerin taşınmasında kullanıldığını ifade etti.

Erdoğan, devletin tüm imkanlarıyla deprem bölgesine koştuğunu ve "devlet yoktu" iddialarının doğru olmadığını belirtti. Ayrıca, felaket bölgesine yardım etmek yerine devletin kurumlarına iftira atanları mahşeri vicdana havale ettiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN