Cunta füzeyle vuracaktı

Cunta füzeyle vuracaktı

FETÖ’nün 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında Ankara 58. Topçu Okulu’ndan Bora Füzeleri ve Fırtına Obüslerinin sevk görüntüleri ortaya çıktı. Darbeci komutanların emriyle silahların hazırlanma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

KENAN BUTAKIN

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Polatlı’daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında görevli 330 sanık hakkında açılan dava iki haftadır görülüyor. Kışlada ağır silahlarla darbe girişimi için yapılan hazırlık görüntüleri de dava dosyasına girdi. 15 Temmuz günü, Polatlı’dan Ankara’ya getirilmek istenen 280 kilometre menzilli iki adet Bora füzesine ait fırlatma rampalarının yüklenişi ve iki adet Fırtına Obüsü’nün hazırlanışı güvenlik kameralarıyla tespit edildi. Gece 01:00 sıralarında ağır silahların sevkiyatı darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılmasıyla durduruldu. İdidanamede görüntüler ve delillerle ilgili yapılan savcılık değerlendirmesine göre, Topçu ve Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, sözde sıkıyönetim direktifleri çerçevesinde aldığı emirler doğrultusunda füzelerin yüklenme emrini verdi. Sabaha karşı saat 04:00’e doğru darbe girişiminin halkın yoğun tepki göstermesi ve direnmesiyle sekteye uğradı ve bu nedenle faaliyet durduruldu.

Tuğgeneral Murat Aygün’nün emriyle Sakarya Kışlası’ndan iki adet Fırtına Obüsü’nün de 28. Mekanize Piyade Tugay’ına gönderilmek istendiği tespit edildi. Obüslerin Sakarya Kışlası’nda sabaha kadar bekletildiği ancak ve darbe girişiminin başarısız olmasının ardından sevkiyattan vazgeçildiği belirlendi. Obüsleri taşıyacak ekipte yer alan Başçavuş Rıfkı Seyhan ise tugay komutanın bizzat 2 adet Fırtına Obüs topunu Ankara’ya götürmesi konusunda emir verdiğini belirterek, “Sakarya Kışlası’na geldiğimde tugay komutanının emir astsubayı olan Kadir başçavuşu aradım. Emrin usülsüz olduğunu, emre uymayacağımı, kışladan dışarı çıkmayacağımı ve obüsleri dışarı çıkarmayacağımı söyledim” diyerek kendisini savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN