FETÖ şüphelisinden çarpıcı sözler: "Diyanet bitti artık biz varız"

FETÖ şüphelisinden çarpıcı sözler: "Diyanet bitti  artık biz varız"

Darbe girişiminin yaşandığı gece, Ankara Polatlı’daki kışlada okunan selanın FETÖ şüphelisi askerleri paniklettiği iddia edildi. Komutanının emriyle camiye giden bir asker, geri dönüp ‘Kimse yok’ dedi. Bu sırada caminin açıldığını gören askerlerden biri imamla tartışıp, “Selayı sustur, Diyanet lağvedildi, artık biz varız” dedi.

KENAN BUTAKIN / ÖZEL HABER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Polatlı ilçesindeki askeri kışlalarda 15 Temmuz’da yaşananlara ilişkin hazırladığı iddianamede, sela okunan Askeriye Camii’ne yapılan baskından görüntüler de yer aldı. Darbe girişiminde 58.Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’ndaki faaliyetlerinin aktarıldığı iddianamede, kışlanın nizamiye kapısına yakın olan Askeriye Camii’nde merkezi yayınla okunan selanın şüpheliler tarafından nasıl kesildiği de aktarıldı.

İddianameye göre, şüphelilerden Albay Güngör Gazi Karslı, Yarbay Abdülkerim Ceyhan’a, camiye gidip selayı susturma talimatı verdi. Ceyhan ve Yüzbaşı Oğuz Serdar Özgür, koşarak Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’nın bulunduğu İnönü Kışlası’nın hemen bitişiğindeki camiye gitti. Şüpheliler Ceyhan ve Özgür’ün ayakkabılarıyla girdikleri camide imam Hikmet Boza’dan ezanı ve selayı kesmesini istedi. Bozan ise Diyanetten gelen mesajı göstererek, “Komutanım neden bunu yapıyorsunuz? Günahtır. Bu memleketin evlatlarısınız. Biz Diyanetin emrini yerine getirmek için buraya geldik” dedi.

17-03/09/9kr7sela.jpg

İddianamede Ceyhan’ın, imama “Emri yerine getirmezsen seni tutuklarım. Diyanet bitti, lağvoldu, şu anda biz varız” diyerek bağırdığı belirtildi. Ardından da okunan merkezi sela yayınını kestirdikleri kaydedildi. Darbe girişiminin yaşandığı anda selaların kesilmesi için de 51 askerin Polatlı’daki camilere müdahale etmek için kışla dışında görevlendirildiği belirtildi. Savcılık tespitlerine göre, darbe girişimi başarısız olunca şüpheliler de Polatlı’daki birlikleri Ankara’ya doğru yola çıkarmadı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN