Cüzdanında 200 TL olanlar dikkat! Hemen bu detayı kontrol edin: 300.000 TL kazanabilirsiniz!

Cüzdanında 200 TL olanlar dikkat! Hemen bu detayı kontrol edin: 300.000 TL kazanabilirsiniz!

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de bazı banknotlar üzerindeki baskı hatası vatandaşların dikkatini çekmişti. Bu kez Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir market işletmecisi bankaya yatırdığı 200 TL'lik banknotun sahte değil, koleksiyoncuların ilgisini çekebilecek yanlış basılmış bir banknot olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı.

300.000 TL Değerindeki 200 TL'lik Banknotlarda Baskı Hatası

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de bazı banknotlar üzerindeki baskı hatası vatandaşların dikkatini çekmişti. Bu kez Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir market işletmecisi bankaya yatırdığı 200 TL'lik banknotun sahte değil, koleksiyoncuların ilgisini çekebilecek yanlış basılmış bir banknot olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Banknot üzerindeki baskı hatası, banknotun değerinin 200 TL'den potansiyel 300.000 TL'ye fırlamasına neden oldu. Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan market işletmecisi Kerim Canbaz, yatırdığı paralardan bir banknotun kendisine "hatalı para" olarak geri dönmesiyle hatayı fark etti. Başlangıçta sahte olduğunu düşündüğü banknotun, banka yetkilileri tarafından yakından incelendiğinde, bir harfi eksik olan yanlış basılmış bir banknot olduğu belirlendi.

300.000 TL Değerindeki 200 TL'lik Banknotlarda Baskı Hatası

Bu tür bir olay ilk kez yaşanmıyor. Geçmişte yanlış basılmış bir banknot bulan vatandaşlar bunu on binlerce liraya satmışlardı. Örneğin Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde yaşayan Sezgin Yılmaz, 5 liralık banknotunda hatalı baskı olduğunu fark etti ve 50.000 liraya sattı. Alışverişlerde kullandığımız madeni para ve banknotların ön ve arka yüzlerindeki detay, yazı, sembol ve hatalara dikkat etmek önemli bir değer taşıyabilir.

300.000 TL Değerindeki 200 TL'lik Banknotlarda Baskı Hatası

Kerim Canbaz, Binlerce Dolar Değerinde Yanlış Basılmış Banknotu Bulmanın Sevincini Paylaştı

Koleksiyoncuların ilgisini çeken 200 TL'lik banknottaki baskı hatası, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinden bir market işletmecisinin de gündeminde. Bayram kazancını bankaya yatıran Kerim Canbaz, 200 TL'lik banknotun 'hatalı para' uyarısıyla kendisine iade edilmesiyle neye uğradığını şaşırdı. Önce paranın sahte olduğunu düşünen Canbaz, banka yetkililerinin yaptığı incelemede banknotun Atatürk siluetinin üzerine 200 rakamının yanlış basıldığını tespit etti. Canbaz, koleksiyoncuların bu tür hatalı paralarla ilgilendiğini duyunca çok heyecanlandı ve şimdiden birkaç teklif aldı. Parayı sermaye yaratmak ve oğlunu yurtdışında okutmak için kullanmayı planlıyor. Canbaz olayı anlatırken "Buruk sevincimiz normal bir sevince dönüştü" dedi. Başkalarının da ceplerinde benzer hatalı basılmış banknotlar bulacak kadar şanslı olabileceklerini umuyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN