Davutoğlu'ndan HDP'ye: Sırtınızı dayadığınız dağları...

Davutoğlu'ndan HDP'ye: 
Sırtınızı dayadığınız dağları...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada HDP'ye sert tepki gösterdi. Davutoğlu, Sırtınızı dayadığınız dağları, duvarları yerle bir ederiz" dedi.

[Karar]
Türkiye'nin geçmişinde çeşitli vesayet kanalları yoluyla zor zamanların yaşandığını belirten Başbakan Davutoğlu, "Biz AK Parti olarak, halkımızın bize verdiği mesajın gereğini yapmaya çalıştık" dedi.

"Kaosa izin vermeyeceğiz"

Başbakan Davutoğlu, "AK Parti Türkiye'nin en büyük partisi olarak, ülkeyi kaosa götürecek  her türlü eylemin karşısında duracaktır. 12 yıllık kazanımların engellenmeye çalışılmasına hiçbir türlü izin verilmeyecektir. ifadelerini kullandı.

15-07/30/ahmet-davutoglu.jpg
Başbakan Davutoğlu konuşmasında HDP, PKK, Çözüm Süreci ve Terör operasyonları hakkında önemli açıklamalarda bulundu./FOTOĞRAFLAR:AA

"Millet bunu istedi"

Türkiye'de siyasetin gelmesi gereken yerle ilgili olarak konuşan Davutoğlu, "Kutuplaştırma siyasetine karşı biz, uzlaşma siyasetini sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü milletimiz bunu istedi, uzlaşın dedi" diye konuştu.

"Siyaseti düzenleyemezler"

Davutoğlu, "Erdoğan, Davutoğlu ve AK Parti karşıtlığı üzerinden algı operasyonları düzenleyebilirler ama siyaseti düzenleyemezler. Çünkü siyaseti düzenleme yetkisi millet tarafından bize verildi" dedi. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle;

"HDP'yle bile görüştük"

"Seçim sonucunda HDP'yle de görüştük. Yüzde 11'le oy alan zafer ilan edip, yüzde 41 alan bizden neredeyse yas tutmamızı ilan etmelerine rağmen oturduk konuştuk. Ancak terörle ilgili tutumları nedeniyle beraber bir hükümet kuramayacağımızı gördük."

"Bir an dahi durmaz Hakk'a yürürüz"

"Şehitlerimizin hepsine Allah rahmet etsin, onların makamları cennettir. Biz onların makamına ulaşır mıyız bilmem ama gerektiği zaman bir an dahi durmaz Hakk'a aynı kararlılıkla yürürüz."

"Hesabını verecekler"

"Şimdi barış ve çatışmasızlık diyerek göz boyayan HDP önce Adıyaman'da ensesinden vurularak şehit edilen polisilerin hesabını versin. Bu şehitlerin hesabını verecekler."

"Sizler terör gladyosudur"

"Şimdi haddini bilmez eş başkanlardan biri çıkmış, bütün bu oyunlar saray gladyosudur diyerek Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık etmeye devam ediyor. Sizler terör gladyosudur. Soğuk savaş döneminde PKK'nın nasıl kullanıldığını iyi biliriz."

"PKK'yı kimin kullandığını iyi biliriz"

"PKK'nın kim tarafından nasıl kullanıldığını, hangi istihbarat örgütlerince kullanıldığını iyi biliriz. PKK'nın Asala'yla nasıl işbirliği yaptığını, Asala'dan sonra nasıl başladığını iyi biliriz. Ve onların arkasında gladyoyu da iyi biliriz."

"Şımarıkça ve küstahlıkla"

"Şımarıklık ve küstahlıklar Türkiye'de her türlü terör ve provakasyonu yaparız, AK Parti de buna sessiz kalır dediler. Sessiz kalmadığımız gördüler, sessiz kalmayacağımızı da iyi bilsinler."

"HDP'yle görüşme yapmayız"

HDP'ye niye görüşmeye gitmiyorsunuz sorusu gelebilir. Dün de ifade ettim. Eğer bu soru gelirse, terörle arasına mesafe koymayanlarla AK Parti bir görüşme yapmaz."

"Dağları duvarları yerle bir ederiz"

"Eğer sizin yöneticileriniz çıkıp biz dırtımızı PKK'ya dayadık diyeceksiniz. Ama bilin ki siz sırtınızı terör örgütlerine dayarsanız, sırtınızı dayadığınız dağları duvarları yerle bir ederiz."

"Tehditlere karşı durun"

"Halkımızın üzerinde baskı oluşturmaya çalışanlara karşı halkımızın yanında olacaksınız. Böyle kritik bir dönemde hiç bir teşkilat mensubumuz kendi içine kapanamaz."

"Huzur ve istikrarın adresiyiz"

"Türkiye'nin huzur, barış, istikrar ve itibarının adresi ve koruyucusu AK Parti'dir. Bu mesajı bize oy versin, vermesin camide, sokakta evde nerde olursa olsun herkese ulaştıracaksınız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN