HDP'den çözüm süreci açıklaması

HDP'den çözüm süreci açıklaması

HDP'den yapılan çözüm süreci açıklamasında, PKK terörüne yine kınama gelmedi. Hükümetin suçlanmaya devam edildiği açıklamada, operasyonların durdurulması istendi.

 
HDP'den yapılan açıklamada, çözüm sürecinin askıda tutulduğu her gün ağır bedeller ödendiği kaydedildi ancak bu kaybın sorumlusunun PKK olduğu yine görmezden gelindi. 
 
 
Açıklamada, "Yapılması gereken, çatışma politikasını bir kenara bırakıp, barışçıl çözüm yollarını yeniden devreye koymaktır. Çözüm sürecinin askıda tutulduğu her bir günün halklarımıza maliyeti çok ağırdır" denildi.
 
HDP, PKK terörünü kınamaktan kaçındı ancak diyalog çağrısında bulundu. Açıklamada, “Bir kez daha ülkeyi yönetenleri sorumluluğa çağırıyoruz. HDP, üzerine düşen olumlu rolü her zaman olduğu gibi oynamaya hazırdır. Biz çatışmaların durdurulması için çabalarımızı yoğun bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz. Size savaş yaptırtmayacağız" ifadesi kullanıldı.
 
 
Gelinen noktadan hükümetin sorumlu tutulduğu açıklamada, "Çatışmalı ortamı sonlandıracak, can kayıplarını önleyecek barışçıl politikalar hayata geçirilmeli ve çözüm üretmeyen geçici Başbakan ya bu tutumundan bir an önce vazgeçmeli ya da görevi bırakmalıdır" ifadelerine yer verildi.
 
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN