DEAŞ'ın 'savaşçı' teröristi yakalandı

DEAŞ'ın 'savaşçı' teröristi yakalandı

Osmaniye'de terör örgütü DEAŞ'a düzenlenen operasyonda, örgüt içerisinde sözde 'savaşçı' olarak faaliyet gösteren ve örgütsel dini eğitim veren 1’i kadın 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı tarafından, terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin deşifre edilmesine ve Kurban Bayramı’nda meydana gelebilecek sansasyonel eylemlerin önlenmesine yönelik çalışma yapıldı.

Bu kapsamda Suriye’deki çatışma bölgeleri ile irtibatlı olarak faaliyet gösteren şahısların tespitine ve engellenmesine yönelik çalışma başlatıldı.

'SAVAŞÇI' DÜZEYİNDE FAALİYET GÖSTERMİŞ

Çalışmalar sonucunda, Suriye’de bulunduğu süre içerisinde örgütten sözde savaşçı düzeyinde faaliyet göstermiş Suriye uyruklu A.Q. ile örgüt içerisinde 4 yıl örgütsel dini eğitim veren G.E. isimli kadın, ikametlerinde gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN