Demirtaş'tan 'çoklu baro' yorumu: Bu iktidar gidicidir

Demirtaş'tan 'çoklu baro' yorumu: Bu iktidar gidicidir

HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, AK Parti iktidarının gidici olduğunu ve çoklu baro yasasının yeni dönemde mutlaka değiştirileceğini söyledi.

Gazeteci Banu Güven, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a hükümetin çoklu baro düzenlemesini sordu. Demirtaş yaptığı açıklamada, AK Parti’nin bu tür yasal düzenlemelerle toplumun her kesimi üzerinde kontrol sağlamak istediğini, hatta sandık başında oy güvenliği için bulunan avukatları da saf dışı bırakmak istediğini ileri sürdü.

“FİİLİYATTA PEK KARŞILIĞI OLMAYACAKTIR”

İktidarın yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplaması ve tek kişide birleştirmesi otoriter rejimlerin devamı için yeterli olmadığını dile getiren Demirtaş, “Bunun yanında medya, sivil toplum, sendikalar, sosyal medya platformları, meslek örgütleri gibi yapıları da tümüyle denetim altına alması gerekir. Aksi takdirde otoriter rejim varlığını sürdüremez ve seçimlerde etkili olamaz. Baro düzenlemesi bu açıdan hem yargıyı kontrol altına almak hem de bir sivil toplum ve meslek örgütü olan baroların toplum adına dile getirdikleri itirazları susturmak amaçlıdır. Ancak avukatlar ve barolar direnmeye devam ettiği müddetçe, bu değişikliğin fiiliyatta pek karşılığı olmayacaktır” dedi.

“SANDIK BAŞINDA BULUNAN AVUKATLAR ENGELLENEBİLİR”

Demirtaş, bu konuda dikkat edilmesi gerekli başka bir hususa daha dikkati çekerek, “Önümüzdeki seçimlerde seçim güvenliği açısından baroların sandıklara ve il ve ilçe seçim kurullarına yaptıkları avukat görevlendirmelerini kontrol etmeye çalışabilirler. Barolarda kontrolü sağlayarak 'yandaş avukatlar' dışındaki avukatların oy kullanma ve sayım esnasında sandık başında bulunmasını engellemeye çalışabilirler” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ İKTİDARI GİDİCİDİR”

AK Parti iktidarının gidici olduğunu ve baro yasasının da daha sonrasında mutlaka değiştirileceğini söyleyen Demirtaş, “Eminim ki nispi temsil de dikkate alınarak, avukatların sorunlarını da önceleyen yeni bir yasa çıkarılacaktır. Bir avukat olarak benim kişisel görüşüm, hiçbir avukatın kendi barosunu terk etmemesi, yeni barolar kurulması konusunda arayışa girilmemesi yönündedir. Bırakın, yandaşlar ana barodan ayrılsın ve marjinalleşsinler” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN