Devlet Hüdayi Hoca sınavında

Devlet Hüdayi Hoca sınavında

Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş öğretici kadrosu sınavını kazananların yerine başka isimlerin açıklanmasına itiraz etti. Bu yolda devam eden baskılara ise kalbi dayanmadı. Ancak ‘liyakat’ ilkesi uğruna kaybettiğimiz eğitimcinin ‘cinayet gibi ölümünün’ üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Milli Eğitim adım atmadı, soru önergeleri cevapsız kaldı. Eğitim camiası vicdanları yaralayan bu olayın sorumlularından hesap sorulmasını istiyor.

Muğla’daki enstitüde açılan sınav için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Bunlar alınsın’ listesi gönderdi. İtiraz eden Hüdayi Baş, sınavda başarılı olanları açıkladı. İl milli eğitime çağrılan Baş, müdür Pervin Töre’nin “İşine gelmiyorsa istifa et” diyerek hakaret ettiğini savundu. İddiaya göre il müdürlüğünde fenalaşıp hastaneye kaldırılan Baş, yaşadıklarını dilekçeyle bakanlığa bildirdi. Sınavı kazanan isimlerin kurumun sitesinden kaldırıldığı bu süreçte kalp krizi geçiren Baş hayatını kaybetti.

"DÜRÜSTLÜĞÜN SONU ÖLÜM OLMAMALI"

Yaşanan süreçte iddiaların odağındaki isimler hakkında işlem yapılmadığı belirtildi. CHP’li Süleyman Girgin ile İYİ Partili Prof. Dr. Metin Ergun, Milli Eğitim Bakanı’na soru önergesi verdi. “Dürüstlüğün sonu ölüm, sürgün olursa 83 milyon zarar görür’ denildi. Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata da “Olay hakkında hiçbir mercinin açıklama yapmaması tepkiyi artırdı. Bu iddialar ivedilikle araştırılıp gerçekler su yüzüne çıkarılmalı” dedi.

karar manşet 15 eylül


ABDULBAKİ DEĞER YAZI: ZWEİG YILDIZIN PARLADIĞI AN VEYA EHLİYETİ-LİYAKATİ KİMLER KATLETTİ?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN