DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tercih tarihi 2019

DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tercih tarihi 2019

DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tercih tarihi 2019 ne zaman? ÖSYM'nin yayınladığı DGS kılavuzunda tercih işlemleri sırasında dikkat edilmesi gerekenler listelendi. Ancak DGS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. DGS tercih işlemleri ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS tercih tarihi 2019 ne zaman? ÖSYM resmi internet sitesinde 2019 DGS Kılavuzu yayınlandı. 30 Haziran tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi başladı. Öğrenciler DGS tercih kılavuzundan faydalanarak, belirtilen tarihlerde işlemlerini gerçekleştirecekler.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

2019 DGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

DGS İLE GEÇİLEBİLECEK BÖLÜMLER, LİSANS VE ÖNLİSANS PROGRAMLARI 2019

DGS ile geçilebilecek lisans ve önlisans programları da ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar Tablo 1,2,3 ve 4 aracılığıyla bölümleri inceleyebilecek.

TABLO-1.Merkezi Yerleştirme ile Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları 

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir. Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1’de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir.

TABLO-2.Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

TABLO-3 Ön Lisans Diploması Alınacak Olan/Alınan Üniversite/Meslek Yüksekokulları

TABLO-4 Ön Lisans Diploması Alınacak Olan/Alınan Program

 ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN

TERCİH TARİHİ 2019 HENÜZ AÇIKLANMADI

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

TERCİH SIRALAMASINA DİKKAT EDİLMELİ 

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.

 TERCİH YAPARKEN UYARILARA DİKKAT EDİLMELİ

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemi yapılmalı ve tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Tercihlerin ÖSYM’ye ulaştığından emin olunması için ekranda “2019-DGS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesi mutlaka görülmelidir.

 TERCİH SÜRESİ BOYUNCA DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR

Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere Merkezimizde kesinlikle işlem yapılmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz.

Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN