Dışişleri Bakanlığı Kudüs'te Türk bayrağının yakılmasını kınadı

Dışişleri Bakanlığı Kudüs'te Türk bayrağının yakılmasını kınadı

Dışişleri Bakanlığı Kudüs'te Türk bayrağının yakılmasını kınadı. Yapılan açıklamada, "Bu menfur eylemin faillerinin en kısa zamanda yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz" denildi.

Türkiye'nin Ayasofya'yı 86 yıl sonra yeniden ibadete açması sonrasında dün İsrail'deki Türkiye Başkonsolosluğu'na saldırı düzenlenmişti. Kendini bilmeyen bazı saldırganlar, Ayasofya kararını protesto etmek için Türk bayrağını yakmıştı. Dışişleri Bakanlığı, skandal olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs Başkonsolosluğumuzun önünde 13 Temmuz 2020 tarihinde düzenlenen bir gösteri sırasında bayrağımızın yakılmasını şiddetle kınıyoruz. Şanlı bayrağımıza kimse saygısızlık edemez, el uzatamaz. Bu menfur eylemin faillerinin en kısa zamanda yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını bekliyoruz" denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN