Dışişleri'nden Doğu Akdeniz tepkisi: Asıl gerginliği artıran Yunanistan

Dışişleri'nden Doğu Akdeniz tepkisi: Asıl gerginliği artıran Yunanistan

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Yunanistan basınının ‘Türkiye Ege ve Doğu Akdeniz’de askeri faaliyetlerini artırıyor’ haberlerine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, yaklaşan AB Zirvesi öncesi Yunan medyasında Türkiye’nin Ege ve Akdeniz’deki askeri faaliyetlerini artırdığına ilişkin çıkan haberlere tepki gösterdi. Aksoy, Yunanistan’ın Türkiye ile arasındaki meseleleri başkalarından medet umarak değil, masaya oturup işbirliği yaparak ve diyalog ile çözebileceğini söyledi.  

Aksoy, çıkan haberlerin asılsız olduğunu ifade ederek, asıl Yunanistan’ın 20 Ekim 2020 tarihinden itibaren yayınladığı ‘11 NAVTEX” ve “12 NOTAM’ ile Doğu Akdeniz’de 24 askeri faaliyete imza atacağını duyurarak gerginliği artırıcı askeri faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.  

Yunanistan’ın diyalog kanallarını kapalı tuttuğunu ve NATO Genel Sekreteri’nin ayrıştırma inisiyatifinin ilerletilmesini önlediğini ifade eden Aksoy, “Yunanistan 9 Ekim 2020 tarihinden bu yana NATO Askeri Makamlarınca tertiplenmesi planlanan toplantılara da katılmamaktadır” dedi.  

DENDIAS'A TEPKİ: YUNANİSTAN, TÜRKİYE İLE KOŞULSUZ DİYALOĞA GİRMELİDİR

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın 'yaptırım' tehditlerine de cevap verdi. 

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan, maksimalist ve gayrimeşru deniz sınırı ve hava sahası iddialarına dayanarak Türkiye'ye yönelik AB yaptırımlarını kışkırtmayı hedefliyor. Hiçbir yaptırım Türkiye'nin Meis Adası veya 10 deniz mili kapsayan hava sahası egemenlik haklarından asla taviz vermesine neden olmayacak. Yunanistan, er ya da geç Türkiye ile koşulsuz diyaloğa girmelidir” denildi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN