Yunanistan'dan Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıracak hamle

Yunanistan'dan  Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıracak hamle

Yunanistan Parlamentosunda savunma bütçesinin de yer aldığı 2021 devlet bütçesi oylandı. Savunma bütçesinin de kabul edildiği bütçede silahlanmaya ayrılan payın 5 katına çıkması dikkat çekti.

Yunanistan Parlamentosunda yapılan oylama oturumunda, savunma bütçesinin de yer aldığı 2021 devlet bütçesi kabul edildi.

Kabul edilen yeni bütçeye göre ülkenin savunma bütçesi, 5,49 milyar euroya yükseltilirken, savunma bütçesi dahilindeki silahlanma harcamaları için ayrılan pay 2,5 milyar euroya çıkartıldı.

 FRANSA İLE 18 RAFALE SAVAŞ UÇAĞI İÇİN ANLAŞMA YAPILDI

Başbakan Kiryakos Miçotakis, parlamentoda milletvekillerine yaptığı konuşmada, Fransa'dan satın alınması planlanan 18 Rafale tipi savaş uçağı için anlaşmanın birkaç gün içinde Atina'da imzalanacağını kaydederek, bu uçakların gelecek yıl teslim alınmaya başlanacağını belirtti.

Ülkesinin tüm zorluklara rağmen askeri harcamalarını artırması gerektiğini savunan Miçotakis, hükümetin, Rafale uçaklarının yanı sıra yeni fırkateynler, helikopterler, insansız hava araçları satın almak ve mevcut F-16 filosunu güncellemeyi planladığını dile getirdi.

10 YILDA 10 MİLYAR EURO HARCANACAĞI DUYURULMUŞTU

Atina yönetimi, gelecek 10 yılda 10 milyar dolarlık silahlanma harcaması yapacağını açıklamıştı.

Ülkenin 10 yılı aşkın süredir içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle 2008'de 7,24 milyar euro olan askeri bütçesi, 2018'de 3,74 milyar euroya kadar düşmüştü.

2019 savunma bütçesini 3,38 milyar euro olarak belirleyen Atina yönetimi, buradaki silahlanma payını 542 milyon 779 bin euro düzeyinde tutmuştu.

Yunanistan'ın 2020 savunma bütçesi 3,97 milyar euro olurken, silahlanma harcamaları için ayrılan pay ise 540 milyon 692 bin euro seviyesinde kalmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN