Diyanet'ten hacı adaylarına erteleme ve vazgeçme hakkı

Diyanet'ten hacı adaylarına erteleme ve vazgeçme hakkı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020'de hac için kesin kayıt yaptıran adayların 2021 için erteleme ve vazgeçme haklarının olacağını duyurdu. Vazgeçen kişilere yatırdıkları ücretin tamamı, erteleyenlere ise 1000 riyal dışındaki ücretin geri kalanı iade edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl hac için kesin kayıt yaptıran hacı adaylarının 2021 için ''erteleme'' veya ''vazgeçme'' tercihinde bulunabileceklerini duyurdu.

Açıklamada, "2021'de hacca gitmekten vazgeçenlere ödedikleri ücretin tamamı, erteleyenlere ise 1000 riyal dışındaki miktar iade edilecek" ifadeleri yer aldı.

YURT DIŞINDAN HACI KABUL EDİLMEYECEK

Suudi Arabistan, corona virüs nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

Bu kararın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yılında kura sonucu hacca gitmeye hak kazananların, bu haklarının korunacağını bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN