Dolar ve euro yeni haftaya yükselişle başladı

Dolar ve euro yeni haftaya yükselişle başladı

Merkez Bankası'nın faiz artırımı desteğiyle geçen hafta son 1 ayın en düşük seviyesi olan 7,50'ye kadar çekilen dolar/TL yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar/TL 7,80'in üzerini gördü, euro/TL 9,25'i geçti.

Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aşılamaların aralık ayında başlama ihtimalinin güçlenmesiyle küresel piyasalarda iyimser bir hava yaşanırken başlarken yurt içi piyasalarda Türk Lirası, yabancı para birimleri karşısında sınırlı da olsa değer kaybıyla haftaya 'merhaba' dedi.

DOLAR VE EURO YÜKSELİŞTE

Geçtiğimiz hafta faiz artışı kararının da desteğiyle 7,5065 ile son 1 ayın en düşük seviyelerine kadar çekilen dolar/TL, bu haftanın ilk işlem gününde 7,80'in üzerine kadar tırmandı. Benzer grafikler sergileyen euro/TL'de de 9,25'nin üzerinde.

Saat 11:00 itibarıyla dolar/TL 7,7860'tan euro/TL 9,2550'den satılıyordu.

Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi ise güne rekorla başlangıç yaptıktan sonr aynı dakikalarda yüzde 0,57 primle 1.331 puandaydı.

Saat 10:20 itibarıyla dolar/TL 7,7660'tan euro/TL 9,2240'tan satılıyordu.

Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi ise güne rekorla başlangıç yaptıktan sonr aynı dakikalarda yüzde 0,14 primle 1.325 puandaydı.

 

Yurt içinde  bugün izlenecek veri takvimine bakıldığında fiyatlanacak çok önemli bir veri bulunmuyor. Yurt dışında ise PMI verileri alınacak. COVİD-19 salgınında artan vaka sayıları ve aşı çalışmalarına ilişkin haber akışı  yeni haftanın ilk gününün de piyasaların en önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor.  Salgın gündemiyle ilgili en  sıcak gelişme ise ABD’li ilaç şirketi Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirdiği Covid-19 aşısının acil kullanım yetkisi için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) resmi başvurusu oldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN