Dul ve yetim maaşı alanlara devletten okkalı zam! Maaşlar sil baştan değişti: Artık en az bu kadar ödenecek

Dul ve yetim maaşı alanlara devletten okkalı zam! Maaşlar sil baştan değişti: Artık en az bu kadar ödenecek

Devlet, Dul ve Yetimlerin Maaş Miktarını Artırıyor. Türkiye Cumhuriyeti, sosyal güvenlik yardım programının bir parçası olarak dul ve yetim maaş miktarını değiştirdi.

Devlet, Dul ve Yetimlerin Maaş Miktarını Artırıyor

Türkiye Cumhuriyeti, sosyal güvenlik yardım programının bir parçası olarak dul ve yetim maaş miktarını değiştirdi. Dul ve yetim aylıkları, vefat eden kişinin emekli maaşının belirli bir yüzdesini ödemek suretiyle, vefat eden kişinin hayatta kalan eş ve çocuklarına maddi destek sağlar. Gelir kaybını önlemek için hükümet, diğer sosyal yardım tutarlarının yanı sıra dul ve yetim aylık miktarlarını da artırdı.

Devlet, Dul ve Yetimlerin Maaş Miktarını Artırıyor

Yeni Maaş ve İkramiye Tutarları Belirlendi

Dul ve yetim aylığının miktarı, vefat eden kişinin aylığının belirli bir yüzdesi üzerinden hesaplanır. Bu da hisse oranına göre belirlenir. Hükümet, bu aylığın miktarını çeşitli oranlar için artırdı. %25 hisse oranı için bu miktar en az 1.875 TL. Ayrıca, dul ve yetimler, hisse oranlarına göre hesaplanan mevcut en düşük aylık tutarları üzerinden de bayram ikramiyesi alacaklar.

Yeni Maaş Tutarının Uygulanması

Dul ve yetimler için bu yeni maaş ve ikramiye tutarları geriye dönük olarak uygulanacak. Yani artan tutarlar önceki ayları da kapsayacak. Bu aylıkları almaya hak kazananlar, yeni maaş tutar ve ikramiyelerden yararlanabilmeleri ve daha fazla bilgi edinmek için ilgili makamlara başvurmalıdır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN