2 yaşındaki "Minik Picasso"nun tabloları 7 bin dolara satılıyor

2 yaşındaki "Minik Picasso"nun tabloları 7 bin dolara satılıyor

2 yaşındaki Laurent Schwarz, at, kedi ve ördek resimleriyle sanat camiasını büyülemeyi başarıyor. "Küçük Picasso" lakaplı minik ressam, eserlerini binlerce euro'ya satarak sanatseverleri şaşırtıyor.

Almanya'da yaşayan 2 yaşındaki Laurent Schwarz, sanat dünyasını fırtınaya uğratıyor. Parlak renkleri ve özgün tarzıyla dikkat çeken minik ressam, tablolarını 7 bin dolara alıcı bulan bir fenomene dönüştü.

Ebeveynleri Lisa ve Philipp Schwarz, oğullarının sanatsal yeteneğini fark ederek ona bir stüdyo kurdular.

"Küçük Picasso" lakaplı Laurent, stüdyosunda filler, dinozorlar ve atlar gibi sevdiği hayvanları tasvir ettiği eserler üretiyor. Annesi Lisa, Laurent'in sanatsal tercihlerini şu şekilde aktarıyor: "Kahverengi ve diğer sıkıcı renkler onu hiç ilgilendirmiyor. Parlak ve renkli olması onun için çok önemli. Karıştırdığı renkler konusunda da çok net fikirleri var. Yeteneğine hayranım."

Başlangıçta Laurent'in eserlerini satmayı düşünmeyen aile, sosyal medyadan gelen yoğun ilgi ve takdir dolu yorumlar üzerine internet satışına başlamış. Kısa sürede 30 bini aşkın takipçiye ulaşan Instagram hesabı üzerinden Laurent'in tabloları dünyanın her yerinden sanatseverlere ulaştı. Nisan ayında Münih'teki ART MUC fuarında da eserlerini sergileyen minik ressam, uluslararası alanda da büyük ilgi gördü.

Laurent'in sanatsal yolculuğu New York'ta devam edecek. Kazandığı tüm paralar 18 yaşına kadar erişemeyeceği bir bankada biriktiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN