20 bin hasta Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını bekliyor

20 bin hasta Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını bekliyor

İsrail ordusu, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail hakkında aldığı kararın ardından Refah şehrine ikinci kez saldırmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan derinleşen insanlık dramına ilişkin yeni bir açıklama daha geldi. Bakanlığın ifadelerine göre, 20 binden fazla hasta Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını bekliyor. Öte yandan vicdanları kanatan soykırıma 'katliamı durdurun' çağrıları yükselirken, ölü sayısı her geçen dakika artıyor.

Gazze Şeridi'nde yaşanan insanlık dramı giderek derinleşiyor. İsrail ordusunun Refah'a düzenlediği kara saldırısının ardından bir gelişme daha yaşandı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın ifadelerine göre, işgal altında olan Refah Sınır Kapısı'ndan geçemiyor. Bakanlık yaşanan bu insanlık dramına ilişkin şu ifadeleri kullandı: 20 binden fazla hasta Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını bekliyor

yeni-proje-4-002.jpg
Eşref el-Kudra

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Refah'ı işgal etmesinin ardından sınır kapısının kapatılmasıyla birlikte hiçbir hasta veya yaralının yurt dışına çıkamadığını açıkladı. Ayrıca, İsrail'in işgali altındaki bölgede sivillere yönelik savaş suçları işlediğini ve uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini belirtti.

Özellikle kanser ve kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunları yaşayan ve acil tedavi gereksinimi duyan 20 binden fazla kişi, sınır kapısının açılmasını bekliyor. Ancak İsrail'in bölgedeki sağlık kurumlarını kasıtlı olarak hizmet dışı bırakması, bu insanların ölüm riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN