3,4 milyon kişiyi geçti: Japonya'da ‘yabancı’ rekoru

3,4 milyon kişiyi geçti: Japonya'da ‘yabancı’ rekoru

Japon yetkililer, son iki yılda ülkede yaşayan yabancı sayısının yüzde 10’dan fazla artarak şimdiye kadarki rekor olan 3,4 milyon kişiyi aştığını duyurdu.

Japonya’da hükümete bağlı Göçmenlik Hizmetleri Ajansı (Nyûkan), 2023 yıl sonu itibarıyla ülkede yaklaşık 3 milyon 410 bin 992 yabancının ikamet ettiği kaydetti.

Buna göre 2022 yılına kıyasla yüzde 10,9 düzeyde artan bu sayının, şimdiye kadarki en yüksek seviyesine eriştiği kaydedildi. En fazla oturuma sahip yabancılar arasında 821 binle Çinliler, 565 binle Vietnamlılar ve 410 binle Güney Koreliler kayda geçti.

ARTIŞ KISITLAMALAR KALKINCA BAŞLADI

Geçen yıl yabancı stajyerlerin sayısı yüzde 24,5 artışla yaklaşık 405 bine, özel vasıflı işçilerin sayısı ise yüzde 59,2 artışla yaklaşık 208 bine yükseldi.

Ajans, koronavirüs sınır kontrol önlemlerinin gevşetilmesinin ardından yabancıların gittikçe artan sayıda Japonya'ya gelmeye başladığına dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN