4 yıl sonra ilk kez kısıtlama yok! Japonya’da Sapporo Kar Festivali başladı

4 yıl sonra ilk kez kısıtlama yok! Japonya’da Sapporo Kar Festivali başladı

Japonya’nın en büyük kış etkinliklerinden Sapporo Kar Festivali’nin salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamaların ardından 4 yıl sonra ilk kez ‘kısıtlamasız’ başladığı bildirildi.

Japonya’nın kuzeyindeki Hokkaido'da koronavirüs salgını nedeniyle son 3 yıldır çevrim içi ya da kısıtlı bir şekilde gerçekleştirilen "Sapporo Yuki-matsuri" bu kış kapılarını "kısıtlamalar olmaksızın" halka açtı.

Aralarında uzunluğu 10 metreyi aşan, kar ve buzdan yapılmış 190 yapıtın sergilendiği festival kentteki 3 farklı lokasyonda 11 Şubat'a kadar sürecek. Yapıtlar arasında popüler Japon çizgi dizi karakterlerinden uluslararası düzeyde tanınan heykeller ile Hokkaido'daki yerel Ainu halkının kahramanları da yer alıyor.

YÜZ BİNLERCE TURİSTİN ODAK NOKTASI

Resmi Kyodo ajansına konuşan Tsukamoto Sana, ülkenin güneyindeki Kyoto'dan 4 yıldır ilk kez geldiğini belirterek, "Heykeller sadece büyüklüklerinden değil aynı zamanda karmaşık oyma detayları nedeniyle de göz kamaştırıyor" dedi.

Tarihi 1950'lere dayanan ve her yıl ortalama 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin katıldığı festival, Japonya'nın en büyük kış etkinliklerinden kabul ediliyor.

Kovid-19 salgını öncesi 2019'da 2,7 milyon ziyaretçinin katıldığı festival 2021 ve 2022'de çevrim içi, 2023'te ise küçük ölçekli düzenlenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN