5 metre uzunlukta ejderha fosili bulundu! Dünyayı şok eden ise hala bütün olması: 240 milyon yıldır orada bekliyormuş

5 metre uzunlukta ejderha fosili bulundu! Dünyayı şok eden ise hala bütün olması: 240 milyon yıldır orada bekliyormuş

Earth and Environmental Science: Transactions of the Royal Society of Edinburgh dergisinde yayımlanan keşif bir fosil ortaya çıkardı. 5 metre uzunlukta ejderha fosili bulundu! Bilim dünyasını şaşkına çeviren detayı ise hala bütün halde olması oldu. 240 milyon yıldır orada bekliyormuş...

Bilim insanları, Çin'in güneyindeki antik kireç taşı yatağında 240 milyon yıl öncesine ait muhteşem bir keşif yaptı. 5 metre uzunluğundaki su sürüngenine ait bütün haldeki fosil, Geç Triyas dönemine ait olduğu düşünülen nadir bir canlının izlerini taşıyor.

"DİNOCEPHALOSAURUS ORİENTALİS" TÜRÜNE AİT OLDUĞU BELİRTİLDİ

Fosil, uzun boynu ve ilginç anatomisi nedeniyle bilim insanları tarafından "ejderha" olarak anılmakta. İlk kez 2003 yılında tanımlanan "Dinocephalosaurus orientalis" türüne ait olduğu belirtilen fosil, 32 ayrı omura sahip olan bir sürüngene ait.

'BOYNU, VÜCUDUYLA KUYRUĞUNUN BİRLEŞİMİNDEN DAHA UZUN’

Palaeontologists unveil secrets of 240-million-year-old 'Chinese dragon' | The Independent

Araştırmacılar, bu dev su sürüngeninin uzun, esnek ve bükülebilir bir boyuna sahip olduğunu keşfettiler. Bu esneklik, fosilin su altındaki avlanma stratejilerinde avantaj sağladığına inandığını belirten Dr. Nick Fraser "Bu ejderhanın boynu, vücuduyla kuyruğunun birleşiminden daha uzun." dedi.

Dr. Nick Fraser, fosilin anatomisinin ilk kez tam olarak incelenebilmesinin heyecan verici olduğunu belirtti. Ejderha olarak nitelendirdiği bu su sürüngeninin vücut yapısının, bilim insanlarını şaşırtan bir şekilde uzun bir boyuna sahip olduğunu açıkladı.

Araştırma, bulguları "Earth and Environmental Science: Transactions of the Royal Society of Edinburgh" dergisinde yayımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN