52 yıl önce polis öldürmekten yargılanıyordu: Japon aktiviste 20 yıl hapis cezası

52 yıl önce polis öldürmekten yargılanıyordu: Japon aktiviste 20 yıl hapis cezası

Japonya’nın radikal solcu gruplarından Çuukakuha’dan aktivist Masaaki Osaka’ya, 1971 yılında gerçekleştirilen bir ayaklanma sırasında bir polisi öldürdüğü, 3 polisi yaraladığı ve bir karakolu kundakladığı gerekçesiyle 20 yıl hapis cezası verildi.

Japonya merkezli aşırı solcu Çuukakuha grubu aktivisti Masaaki Osaka’nın, 1971'de gerçekleşen bir ayaklanmada polis öldürmek dahil çeşitli suçlardan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Tokyo Bölge Mahkemesinde, başkentin Şibuya bölgesinde 1971 yılında aşırı solcu Çuukakuha grubunun çıkardığı ayaklanmada bir polis memurunun öldürülmesine ilişkin davanın duruşması yapıldı. Masaaki, 1971'deki ayaklanmaya katıldığını kabul etti ancak polis memurunun ölümüne yol açtığı iddialarını reddetti.

ÇELİK BORU VE MOLOTOFKOKTEYL KULLANDILAR

Duruşma savcısı, verdiği mütalaada 74 yaşındaki Osaka'nın müebbet hapis cezasıza çarptırılmasını talep etti. Hakim heyeti, bir polisi öldürdüğü, 3 polisi yaraladığı ve bir karakolu kundakladığı gerekçesiyle Masaaki'yi 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Çelik borular ve molotofkokteylleriyle düzenlenen ölümcül saldırıların "zalim ve alçakça" olduğu kaydedilen kararda, Osaka'nın "kaçak statüde" geçirdiği yıllar sebebiyle "sert eleştirilerden kaçınamayacağı" belirtildi.

45 YIL KAÇAK YAŞADI

Şibuya bölgesinde 14 Kasım 1971'deki ayaklanma, güneybatıdaki Okinawa adasının Japonya'ya geri iadesini kapsayan Japonya-ABD arası anlaşmanın onaylanmasına karşı düzenlenmişti. Ayaklanma sonra 45 yıla yakın kaçak yaşayan aşırı solcu aktivist Masaaki, 2017 yılında tutuklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN