7 Ekim'den bu yana bir ilk! ABD'den Gazze'ye havadan insani yardım

7 Ekim'den bu yana bir ilk! ABD'den Gazze'ye havadan insani yardım

7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze'de binlerce insan açlık ve kıtlıkla mücadele ederken ABD aylar sonra ilk yardımını havadan indirdi. Üç ABD uçağı, 38 bin öğünü Gazze semalarından bölgeye bıraktı.

Aylardır havadan ve karadan Filistin'de saldırılarını sürdüren İsrail en az 30 bin insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Hayatta kalanlar ise Gazze'nin tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardım tırlarının İsrail tarafından engellemesi nedeniyle açlık ve kıtlıkla mücadele ediyor. ABD Başkanı Joe Biden dün Beyaz Saray’da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesi sırasında, “Önümüzdeki günlerde Gazze’ye havadan yardım yapacağız” açıklaması yapmıştı.

basliksiz-3m.jpg

"SİVİLLERİN KRİTİK YARDIMLARA ERİŞİMİ SAĞLANDI"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından bugün yapılan açıklamada, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile işbirliği yapılarak ABD ordusuna ait 3 adet C-130 kargo uçağının Gazze Şeridi’ne havadan yardım gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, yardımın bugün yerel saatle 15.00 ile 17.00 arasında yapıldığı aktarıldı. Gıda yardımlarının güvenli bir şekilde bırakıldığı kaydedilen açıklamada, “ABD C-130 nakliye uçakları Gazze kıyı şeridi boyunca 38 binden fazla yiyecek bırakarak sivillerin kritik yardımlara erişimini sağlamıştır” ifadeleri kullanıldı.

basliksiz-2p.jpg

Açıklamada, bölgeye yapılan havadan yardımın devamı için planlamaların yapıldığı belirtilirken, “Havadan yapılan bu yardımlar, Gazze’ye daha fazla yardım ulaştırılması için sürdürülen çabaların bir parçasıdır” denildi. Ürdün işbirliği ile gerçekleştirilen bu yardım, ABD’nin bölgeye yaptığı ilk havadan yardım oldu.

basliksiz-3o.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN