AB yetkilisi Kallas: Hürmüz Boğazı'nın kapatılması hiç kimse için iyi olmaz

AB yetkilisi Kallas: Hürmüz Boğazı'nın kapatılması hiç kimse için iyi olmaz

İran, ABD saldırılarının ardından petrol ticareti için kritik bir nokta olan Hürmüz Boğazı’nı kapatmayı değerlendirirken, AB yetkilisi Kallas, boğazın kapatılmasının tehlikeli olacağını ve hiç kimse için iyi olmayacağını ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanlarının toplantısı öncesi gazetecilere konuşan AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Orta Doğu'da gerginliğin tırmanması endişelerinin çok büyük olduğunu belirterek "İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatması son derece tehlikeli olur ve hiç kimse için iyi olmaz" şeklinde konuştu.

‘MÜZAKERELERİ DEVAM ETTİRMELİYİZ’

AB bakanlarının büyük ölçüde diplomatik çözüme odaklandıklarını vurgulayan Kallas, 20 Haziran'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile Cenevre'de yaptıkları görüşmeyi hatırlatarak, "İran, nükleer konuların yanı sıra Avrupa'yı ilgilendiren daha geniş güvenlik konularını da görüşmeye başlamıştı. Dolayısıyla bunu kesinlikle devam ettirmeliyiz" dedi.

İran'ın 2015'te Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) olarak bilinen nükleer anlaşma programını imzaladığını anımsatan Kallas, "Tabii ki JCPOA'da herhangi bir ilerleme kaydedilmemesi halinde tüm yaptırımların geri getirilmesini öngören bir mekanizma var" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN