ABD 10 Husi'yi öldürmüştü İran'dan karşı hamle geldi: Kızıldeniz'de savaşa ramak kaldı

ABD 10 Husi'yi öldürmüştü İran'dan karşı hamle geldi: Kızıldeniz'de savaşa ramak kaldı

Yemende'ki Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarının ardından bölgede gerilim sürerken, İran'dan yeni bir adım geldi. ABD'nin 10 Husileri öldürdüğünü açıklamasının ardından İran Alborz savaş gemisinin Babülmendep Boğazı'ndan Kızıldeniz'e girdiğini bildirdi.

Kızıldeniz'de ABD ile Yemen'deki Husiler arasında gerilim devam ederken, İran'ın Alborz savaş gemisinin Babülmendep Boğazı'ndan geçerek Kızıldeniz'e girdiği bildirildi.

İran'ın Tasnim Haber Ajansına göre, İran donanmasının 94. Deniz Filosu komutasındaki savaş gemisi uluslararası sulardaki düzenli görevlerin bir parçası olarak Babülmendep Boğazı'nı geçerek Hint Okyanusu'ndaki Aden Körfezi'ne bağlanarak Kızıldeniz'e girdi.

Haberde İran'ın deniz filosunun 2009'dan bu yana nakliye rotalarını güvence altına almak, korsanları püskürtmek için bölgede faaliyet gösterdiği de belirtildi.

Dün Husiler tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin Kızıldeniz'deki botlara saldırısı sonucu 10 Husi milisin öldüğü veya kaybolduğu duyurulmuştu.

Al Jazeera'de yer alan habere göre, ABD Aralık ayı başlarında, Yemen'deki İran destekli Husi isyancıların ticari gemilere yönelik füze ve insansız hava aracı saldırılarının ardından Kızıldeniz için çok uluslu bir deniz görev gücü kurulduğunu duyurmuştu.

Husiler, saldırıların İsrail-Hamas savaşında, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerle dayanışma amacıyla yapıldığını söylüyor.

Öte yandan İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırıları nedeniyle ülkesinin Husilere karşı 'doğrudan harekete geçmeye hazır olduğunu' belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN