ABD Başkanı Biden açıkladı: Gazze'de bir an önce ateşkes olmazsa...

ABD Başkanı Biden açıkladı: Gazze'de bir an önce ateşkes olmazsa...

İsrail gece gündüz demeden Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan ayına kadar İsrail ve Hamas arasında ateşkes için çağrıda bulundu. Biden iki ülke arasında bir an önce anlaşma olmazsa İsrail'de ve özellikle Kudüs'te durumun "çok, çok tehlikeli" olacağını belirtti.

İsrail 151 gündür kadın, çocuk ayırmadan Gazze'yi bombalıyor. Ölü sayısı 30 binin üzerinde. ABD, Katar, Mısır arabuluculuğuyla İsrail ve Hamas arasında ateşkesi sağlamak için çabalar devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, anlaşma konusunda İsrail’in işbirliği yaptığı belirterek, "Ateşkese ihtiyacımız var" dedi.

Masadaki ateşkesin "esir takası"nı da içerdiğini belirten Biden, İsraillilerin bunu kabul ettiğini belirterek, "Hamas'ın ne yapacağını görmek zorundayız" dedi.

Filistinliler savaşın yanı sıra salgın hastalık ve açlıkla da mücadele etmeye çalışıyor. "Ramazan ayına kadar bir anlaşma olmazsa özellikle Kudüs'te durumun 'çok, çok tehlikeli' olacağını" ifade eden Biden, İsrail'in Gazze'ye daha fazla insani yardımın girmesine izin vermemesi için "hiçbir mazeret"in olmadığını da belirtti.

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, "Gazze'nin güneyindeki Refah'a karadan müdahale, mutlak zafer için gerekli olduğunu" söylemesi tepki çekmiş, Uluslararası toplum ve yardım kuruluşları, böyle bir operasyonun kitlesel sivil kayıplara yol açacağını vurgulayarak endişelerini dile getirmişti.

fffff.jpg

Netanyahu, 8 Şubat'ta (2024) Hamas'ın onay verdiği rehine takası ve ateşkes önerisini reddetmişti.

pppp.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN