ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail ziyaretini erteledi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail ziyaretini erteledi

Hamas yöneticilerinden Salih Aruri’nin öldürülmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bu hafta İsrail'e yapacağı ziyareti erteledi.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye'nin Maşrafiye bölgesindeki Hamas ofisine saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Hamas yöneticilerinden Salih Aruri’nin öldürüldüğü belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, saldırının ardından bu hafta Tel Aviv'e yapacağı ziyareti erteledi.

Haberde, Blinken'ın ziyaretinin ertelenmesi kararın Aruri'nin öldürüldüğü suikast sonrası gelmesine dikkati çekildi.

Öte yandan Jerusalem Post gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan kaynaklar, Blinken'ın ziyaretinin "teknik nedenlerle ertelendiğini" ve Aruri suikastıyla alakalalı olmadığını ileri sürdü.

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlerde, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda Aruri'nin öldürüldüğü belirtilmişti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN