ABD doğumlu dev panda Çin'de halkla buluştu

ABD doğumlu dev panda Çin'de halkla buluştu

ABD'de doğan ve geçtiğimiz ay Çin'e dönen dev panda Xiao Qi Ji, Çin'in güneybatısındaki Sichuan Eyaletinde halkla buluştu. Dev panda yavrusu, Wolong Ulusal Doğa Koruma Alanı'ndaki Shenshuping panda üssündeki yaşam ortamına giderek uyum sağladı. Turistlerin yoğun ilgisi dikkat çekti.

ABD Washington DC'de 21 Ağustos 2020 tarihinde doğan Xiao Qi Ji, ebeveynleri Mei Xiang ve Tian Tian ile birlikte 9 Kasım'da Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi'nden Sichuan'a geri gönderildi.

Xinhua'da yer alan habere göre, bir aydan fazla süren karantina, muayene ve panda bakıcılarının bakımının ardından Xiao Qi Ji, Sichuan'ın Wolong Ulusal Doğa Koruma Alanı'ndaki Shenshuping panda üssünde halkın ziyaretine açıldı. Yaşam ortamına giderek uyum sağlayan Xiao Qi Ji, çok sayıda turistin ilgisini çekti.

panda-iceri-22.jpg

Panda hayranı Xia Feng, "Gerçekten sevimli ve pürüzsüz tüyleri var. Pandaları çok seviyorum, çünkü onları her gördüğümde kendimi çok mutlu hissediyorum ve stresim hafifliyor" dedi.

Şu anda Tian Tian ve Mei Xiang da karantinadan serbest bırakıldı. İki yaşlı dev pandaya daha iyi bakmak için şu anda Çin Dev Panda Koruma ve Araştırma Merkezi'nin Dujiangyan panda üssündeki halka açık olmayan bakımevinde dinleniyorlar.

Mei Xiang ve Tian Tian, ​​23 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri'ne götürüldü ve orada dört yavru doğurdu; bunların arasında Tai Shan, Bao Bao ve Bei Bei, Xiao Qi Ji'den önce Çin'e dönmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN