ABD ile o ülke arasında 'savaş uçağı' anlaşması

ABD ile o ülke arasında 'savaş uçağı' anlaşması

Güney Kore, ABD'den 20 adet F-35A hayalet savaş uçağı satın almak için anlaşma imzaladı. Güney Kore, F-35A jetlerini radar ve gizlilik yetenekleri nedeniyle tercih ediyor.

Güney Kore’nin silah tedarikinden sorumlu Savunma Edinim Programı İdaresi (DAPA), 20 adet F-35A hayalet savaş uçağı satın almak için ABD ile anlaştıklarını açıkladı.

TARİH BELLİ OLDU

ABD havacılık şirketi Lockheed Martin tarafından üretilen savaş uçaklarının alımıyla ilgili anlaşma 8 Aralık'ta imzalandı. 20 adet yeni F-35A hayalet savaş uçağı, 2027 yılından itibaren Güney Kore'ye teslim edilecek.

F-35A hayalet savaş uçağının mevcut F-35A'lara kıyasla gelişmiş silah teknolojilerine sahip olacağı kaydedildi.

2019-2022 yılları arasında 40 adet F-35A alımı yapan ve kuş çarpması sonucu ciddi hasar gören 1 jeti bu ay başında kullanımdan çıkaran Güney Kore'nin an itibarıyla 39 adet F-35A savaş uçağı bulunuyor.

F-35A jetlerinin, yüksek performanslı radar ve gizlilik yetenekleri nedeniyle Güney Kore ordusu tarafından tercih edildiği biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN