ABD Kızıldeniz'de drone ve füze düşürdü

ABD Kızıldeniz'de drone ve füze düşürdü

ABD, Kızıldeniz'de drone ve balistik füze düşürdüğünü açıkladı. Husilerin 19 Ekim'den bu yana uluslararası deniz taşımacılığına yönelik 22. saldırı girişimi olduğu aktarılan açıklamada, bölgedeki 18 gemide herhangi bir hasar olmadığı da kaydedildi.

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Kızıldeniz'in güneyinde Husilere ait drone ve gemisavar balistik füze düşürdüğünü duyurdu. CENTCOM, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Açıklamada, ABD donanmasına bağlı "USS Mason" gemisinin, Kızıldeniz'in güneyinde Husiler tarafından ateşlenen gemisavar balistik füze ve drone düşürdüğü belirtildi.

ABD açıklamasında, Husilerin 19 Ekim'den bu yana uluslararası deniz taşımacılığına yönelik 22. saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi ve bölgedeki 18 gemide hasar olmadığını vurguladı.

"İSRAİL GEMİLERİNİ VURABİLİRİZ"

Yemen'deki Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

KIZILDENİZ'DE SEFER DURDURMA KARARI

Son dönemlerde Husilerin eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi de Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN