ABD Senatosu Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili itirazda kararını verdi

ABD Senatosu Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili itirazda kararını verdi

ABD Senatosu, Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'ün Türkiye'ye 23 milyar dolarlık F-16 ve modernizasyon kiti satışını durdurma teklifi 13 "evet" oyuna karşı 79 "hayır" oyu ile reddedildi.

ABD Senatosu, İsveç'in NATO ittifakına katılmasını onaylamasının ardından Başkan Joe Biden yönetiminin onayladığı Türkiye'ye 23 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı ile modernizasyon kiti satışını durdurma teklifini reddetti.

ABD'nin Kentucky eyaletinin Senatörü Paul'un 5 Şubat'ta sunduğu tasarının kabul veya reddine ilişkin oylama Senato Genel Kurulu'nda yapıldı.

Türkiye'ye F-16 satışının bloke edilmesini öngören tasarı, 13 "evet" oyuna karşı 79 "hayır" oyu ile reddedildi.

Kongre’deki 15 günlük inceleme ve itiraz süreci 10 Şubat gecesi sona ermiş, bu süreçte yalnızca Cumhuriyetçi Rand Paul itiraz ederken, Senato Dış İlişkiler Komitesi’ne iletilen bu itiraz hakkında bir işlem yapılmamıştı.

Türkiye F-16 savaş uçakları için ilk talebini Ekim 2021’de dile getirmiş, onay 20 ayın ardından gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN