ABD Temsilciler Meclisi’nden onay geldi: Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardım

ABD Temsilciler Meclisi’nden onay geldi: Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardım

Kanlı Rus işgaliyle mücadele eden Ukrayna’ya yönelik yardımlarını sürdüren ABD’li yetkililerin 300 milyon dolarlık yeni yardımı Temsilciler Meclisi tarafından onaylandı.

24 Şubat 2022 tarihinde patlak veren Rus işgaline karşı koymaya çalışan Ukrayna’ya yeni yardımda, ABD Temsilciler Meclisi, 300 milyon dolarlık yardıma yönelik tasarıyı kabul etti.

Temsilciler Meclisi, Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesinden ayrılarak yeni bir tasarı haline getirilen ve Ukrayna'ya 300 milyon dolar yeni yardım yapılmasını öngören tasarıyı oyladı. Geç saatlerde yapılan oylamada tasarı, 117 hayır oyuna karşı 311 evet oyuyla onaylandı.

Ukrayna'ya yapılacak yardımların 2024 Pentagon bütçesine dahil edilmesi, Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında gerilime yol açmıştı.

YENİ BÜTÇELER DE ONAYLANDI

Öte yandan Temsilciler Meclisi, Ukrayna'ya yardımların paketten çıkarılmasının ardından Pentagon'un 826 milyar dolarlık bütçesini de onayladı. Ancak bu onayın, ülkede potansiyel bir kapanmayı engellemeyeceği kaydedildi. Meclis, ayrıca Dışişleri Bakanlığının bütçesine de onay verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN