ABD, Türkiye'yi Demokrasi Zirvesi'ne davet etmedi

ABD, Türkiye'yi Demokrasi Zirvesi'ne davet etmedi

ABD Başkanı Biden'ın, 9-10 Aralık tarihlerinde Washington'da düzenleyeceği Global Demokrasi Zirvesi'ne, ABD'nin NATO müttefiklerinden olan Türkiye'nin çağrılmadığı ortaya çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, seçimlerden önce yapacağını vaat ettiği Global Demokrasi Zirvesi, 9-10 Aralık tarihlerinde Washington'da düzenlenecek.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada zirvenin üç ana başlık etrafında tartışılacağı bildirildi. Bu başlıklar otoriterliğe karşı demokrasiyi savunmak, yolsuzlukları tespit edip onlarla mücadele etmek ve insan haklarını savunmak olarak belirlendi.

TÜRKİYE DAVET EDİLMEDİ

Dünyada demokrasilerin ve temel hakların güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen bu zirveye, ABD'nin NATO müttefiklerinden olan Türkiye'nin ise davet edilmediği ortaya çıktı.

Politico'nun elde ettiği ve henüz kesinleşmemiş 106 ülkenin yer aldığı listede Angola, Gana gibi ülkeler yer alırken, Türkiye ve Macaristan'ın yanı sıra İran, Rusya, Çin ve Afganistan gibi ülkeler de bulunmuyor.

gg.jpg

Demokrasi Zirvesi'nde liderlerin, otoriter hükümetlerin baskılarına karşı internetin erişilebilir olmasını, veri güvenliği, siber güvenlik ve teknoloji platformlarına yönelik regülasyon konusunda iş birliği yapma gibi konuların da ele alınması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN