ABD’de senato adayı Dr. Öz’e seçmeni yanıltma suçlaması

ABD’de senato adayı Dr. Öz’e seçmeni yanıltma suçlaması

ABD’de siyasete atılarak Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçilerin senatör adayı olan medyatik doktor Mehmet Öz seçim kampanyasında halkı yanıltmakla suçlanıyor. Öz, eylülde ‘halk buluşmasında’ teselli ettiği silahlı şiddet mağdurunun kendisinin kampanya koordinatörü olduğunu belirtmediği için suçlanıyor.

ABD’de 8 Kasım’da düzenlenecek ara seçimler öncesi heyecan giderek yükseliyor. Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçilerin senatör adayı olarak yarışan ve eski Başkan Donald Trump’ın da desteklediği Dr. Mehmet Öz’ün Türkiye bağlantısı ise ülkede tartışma yaratmaya devam ederken, medyatik doktor kampanyasında halkı yanıltmakla suçlanıyor.

Pensilvanya’daki senato koltuğunun Cumhuriyetçi adayı Mehmet Öz, eylülde “halk buluşmasında” teselli ettiği silahlı şiddet mağdurunun kendisinin kampanya koordinatörü olduğunu belirtmediği için halkı yanıltmakla suçlanıyor. Dr. Öz’ün 19 Eylül’de Philadelphia’daki kampanya etkinliği kapsamında bir siyahi kilisesinde konuştuğu Sheila Armstrong, erkek kardeşinin ve yeğeninin nasıl öldürüldüğünü anlatırken göz yaşlarına boğulmuştu. Armstrong, ölen akrabaları için “öldüler ama unutulmadılar” yazılı el yapımı bir pankart tutuyordu.

Bu hafta yayımlanan ve etkinliği “sandalyeler Dr. Öz’ün eski gündüz kuşağı programı seti gibi düzenlenmiş” diye anlatan bir özel haberde The Associated Press, silahlı şiddet mağduruyla Cumhuriyetçi aday arasındaki duygusal buluşmaya ışık tuttu. The Associated Press, “Daha sonra Dr. Öz ona sarıldı ve ‘Nasıl başa çıkıyorsun?’ dedi” diye yazdı. İndependent Türkçe’de yer alan habere göre Haberin yayımlanmasından sonra, Dr. Öz’ün rakibi John Fetterman’ın kampanya yöneticisi Brendan McPhillips, Twitter’da haber ajansının Armstrong’un Cumhuriyetçi adayın kampanyasının maaşlı çalışanı olduğunu belirtmemesinden yakındı.

ERMENİ VE YUNAN GRUPLAR ÖZ’E KARŞI YÜRÜDÜ

Seçilirse Türk vatandaşlığından çıkacağını açıklayan Mehmet Öz’ün Türkiye kökenli olması dışında sözde Ermeni soykırımı konusunda açıklama yapmaması da tartışmalara yol açıyor. Pensilvanya’daki Ermeni, Yunan ve Yahudi gruplar, Dr. Öz’ün Ermeni soykırımı iddialarını tanımamasını protesto etmek üzere yürüyüş düzenledi. Öz’ün kampanya merkezi önünde “Amerikalı Haham” olarak tanınan Shmuley Boteach tarafından organize edilen gösteriye Ermeni ve Yunan lobisinden çok sayıda grup destek verdi. Katılımcı gruplar arasında Amerika Ermeni Ulusal Komitesi ve Hellenik Amerikan Liderlik Konseyi de yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN