ABD'den Irak'a misilleme: Kataib Hizbullah tesislerine saldırdı

ABD'den Irak'a misilleme: Kataib Hizbullah tesislerine saldırdı

ABD ordusu, Irak'ta ABD'nin üssüne bomba yüklü insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştiren Kataib Hizbullah örgütüne ait üç noktaya hava saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırı, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen İHA saldırısında hedef alınması sonucu biri ağır üç ABD askerinin yaralanmasının ardından gerçekleştirildi.

Irak tarafından ABD'li askerlere düzenlenen İHA saldırısının ardından, ABD'den misilleme geldi.

ABD ordusu, Başkan Joe Biden'ın talimatıyla Irak'ta saldırı düzenlediğini ve muhtemelen 'bir dizi Kataib Hizbullah militanını' öldürdüğünü ve çok sayıda tesisi yok ettiğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Merkez Komutanlığı Başkanı General Michael Erik Kurilla, "Bu saldırıların amacı, Irak ve Suriye'deki koalisyon güçlerine yönelik saldırılardan doğrudan sorumlu olan unsurların saldırıları sürdürme yeteneklerini zayıflatmaktır. Askeri kuvvetlerimizi her zaman koruyacağız" dedi.

Irak'ın Erbil'inde ABD kuvvetlerine ev sahipliği yapan bir ABD üssü, dün erken saatlerde tek yönlü bir insansız hava aracının saldırısına uğramış, olayda biri ağır olmak üzere üç ABD askeri yaralanmıştı.

Ağır yaralanan askerin kimliğine ilişkin ayrıntıları açıklanmazken, insansız hava aracının üssün hava savunmasını nasıl deldiği konusunda da ayrıntı verilmedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada, "Dualarım yaralanan cesur Amerikalılarla" ifadesini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN