ABD'den İsrail'e saldırı tepkisi: Bu ciddi bir olay

ABD'den İsrail'e saldırı tepkisi: Bu ciddi bir olay

7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nde havadan ve karadan katliam gerçekleştiren İsrail, bu sefer gıda yardımı almak için bekleyen Filistinlilere ateş açtı. 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ABD'den tepki geldi. Beyaz Saray, "Bu, ciddi bir olay ve biz bunun detaylarına bakacağız" dedi.

İsrail ordusunun 146 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılar, bu kez gıda yardımı için sırada bekleyen sivil halkı hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın aktardığı bilgilere göre, saldırı sonucu 100'e yakın kişi hayatını kaybetti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, Gazze'de insani yardım beklerken İsrail askerlerince öldürülen sivillerle ilgili sorusuna yazılı cevap verdi. Açıklamada, "Bu, ciddi bir olay ve biz bunun detaylarına bakacağız. Masum hayatların kaybından dolayı yas tutuyoruz ve masum Filistinlilerin sadece kendi ailelerini doyurmaya çalıştığı Gazze'deki acil insani durumun farkındayız. Bu durum, potansiyel bir geçici ateşkes de dahil, Gazze'ye insani yardım akışının sağlanması ve genişletilmesinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN