Ürdün kuvvetlerinden Gazze'ye havadan yardım

Ürdün kuvvetlerinden Gazze'ye havadan yardım

İsrail’in Gazze’deki katliamı 7 Ekim’den bu yana sürerken, açlıkla mücadele eden Filistinlilere Ürdün ordusundan havadan yardım yapıldı. Yetkililer, abluka altındaki bölgenin kuzeyine gıda yardımı için 3 uçak gönderdiklerini bildirdi.

30 binden fazla masum sivilin katledildiği Filistin’e Ürdün Silahlı Kuvvetleri’nin, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait üç C-130 tipi uçakla Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bazı bölgelere havadan gıda yardımı indirdiği belirtildi.

Yardım uçuşlarının, Ürdün'ün, İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi halkını desteklemek için yürüttüğü çabalar çerçevesinde gerçekleştiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu yardımlar, Ürdün'ün savaşın etkilerini hafifletmek, ciddi gıda ve ilaç kıtlığını telafi etmek amacıyla Gazze Şeridi'ndekilere daha fazla tıbbi yardım ve gıda yardımı göndermeye yönelik devam eden çabalarının bir parçası."

yeni-proje-2-005

‘YARDIMLAR DEVAM EDECEK’

Uçuşlar için Ürdün Marka Uluslararası Havalimanı'ndan Mısır'ın el-Ariş Havalimanı arasında kurulan hava köprüsünün kullanıldığı belirtilen açıklamada, Gazze'ye yardımların devam edeceği kaydedildi.

Ürdün ordusu dün de Umman ve Bahreyn ile işbirliği içinde İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ne havadan insani yardım malzemesi indirdiklerini bildirmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN