İsrail ekmek bekleyenleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ekmek bekleyenleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail Gazze'de yardım bekleyenleri hedef aldı. Gıda yardımı bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti, 750'den fazla kişi ise yaralandı.

İsrail ordusunun 146 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılar, bu kez gıda yardımı için sırada bekleyen sivil halkı hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın aktardığı bilgilere göre, saldırı sonucu 112 kişi yaşamını yitirdi, 760'dan fazla kişi ise yaralandı.

"SİVİLLERİ KORUMANIN TEK YOLU ATEŞKES"

Filistin Dışişleri Bakanlığı, yaşananları "sivillere yönelik soğukkanlı bir katliam" ve İsrail'in "soykırım savaşının" devamı olarak nitelendirdi. Uluslararası toplumun acil müdahalesi çağrısında bulunan bakanlık, sivilleri korumanın tek yolunun ateşkes olduğunu vurguladı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada ise saldırının önceden planlandığı belirtildi ve özellikle Biden yönetimi başta olmak üzere uluslararası toplumun Filistinli sivillerin ölümüne göz yumduğu ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN