ABD'den Kızıldeniz'deki Husilere karşı koalisyon gücü

ABD'den Kızıldeniz'deki Husilere karşı koalisyon gücü

ABD, Kızıldeniz'deki Husi saldırılarına karşı 10 ülkeden oluşan bir güç oluşturacağını duyurdu. Koalisyonun Bahreyn, Kanada, Fransa, İtalya, Seyşeller ve Birleşik Krallık'ı kapsadığını açıkladı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kızıldeniz'de artan Husi saldırılarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti.

Yemendeki Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarının tartışması devam ederken, ABD Kızıldeniz'deki ticareti korumak için çok uluslu bir gücün kurulduğunu duyurdu.

Al Jazeera'de yer alan habere göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, tarafından duyuruluna 10 ülkeden oluşan çok uluslu bir gücün Bahreyn, Kanada, Fransa, İtalya, Seyşeller ve İngiltere'yi içerdiğini belirtti.

Austin, yaptığı açıklamada, saldırıları 'kolektif eylem gerektiren' bir konu olarak nitelendirerek, "Seyahat özgürlüğünün temel ilkesini desteklemeye çalışan ülkeler, bu devlet dışı aktörün yarattığı zorluklarla mücadele etmek için bir araya gelmeli" dedi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, yaptığı yazılı açıklamada, Kızıldeniz'de artan Husi saldırılarının serbest ticaret akışını tehdit ettiğini, masum denizcileri tehlikeye attığını ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti.

BP SEVKİYATLARINI DURDURMUŞTU

İngiltere merkezli gaz ve petrol şirketi BP, Yemen’deki Husilerin ticaret gemilerine saldırılarının ardından Kızıldeniz’deki tüm petrol sevkiyatını durdurduğunu açıkladı.

Öte yandan İsviçre merkezli Mediterranean Shipping Company (MSC), MSC PALATIUM III adlı gemisinin 15 Aralık’ta Kızıldeniz’de saldırıya uğramasının ardından açıklamada bulunarak, Kızıldeniz'deki tüm seferlerin durdurulduğunu belirtmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise pazar günü Kızıldeniz'de 14 insansız hava aracını (İHA) vurarak düşürdüğünü bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN