ABD'den Navalny'nin ölümünü nedeniyle Rusya'ya yaptırım

ABD'den Navalny'nin ölümünü nedeniyle Rusya'ya yaptırım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in rakibi Alexei Navalny'nin ölümüne tepkiler gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, muhalefet lideri ANavalny'nin ölümü ve iki yıldır devam eden Ukrayna savaşı nedeniyle ülkesinin Rusya'ya karşı büyük bir yaptırım paketini Cuma günü açıklayacağını söyledi.

ABD, muhalefet lideri Alexei Navalny'nin ölümü ve iki yıldır devam eden Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya yaptırırım kararını aldığını açıkladı.

Reuters’ta yer alan habere göre, ABD Başkanı Joe Biden tarafından yapılan açıklamada Rusya'ya karşı büyük bir yaptırım paketinin Cuma günü açıklanacağı belirtildi.

Kaliforniya gezisine giderken gazetecilere konuşan Biden, daha fazla ayrıntı vermedi.

PAKET BİR ÇOK KONUYU HEDEF ALACAK

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya'ya yönelik son yaptırımların ülkenin savunma ve sanayi üslerinin yanı sıra ekonomiye yönelik gelir kaynakları da dahil olmak üzere bir dizi kalemi hedef alacağını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby paketin "Rusya'yı Navalny'nin başına gelenlerden ve Ukrayna'daki savaş sırasındaki eylemlerinden sorumlu tutacağını" söyledi.

Üst düzey bir ABD'li yetkili, savaşın ikinci yıldönümünü kutlamak için bir yaptırım paketinin zaten planlandığını ve Washington'un Navalny'nin ölümüne yanıt olarak bunu yeniden değerlendirip tamamlayacağını söyledi.

ABD, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesiyle ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yetkililer ve bankalar da dahil olmak üzere çok çeşitli yaptırımlar uygulamaya koymuştu..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN