ABD'den Sedef Kabaş ve Sezen Aksu açıklaması

ABD'den Sedef Kabaş ve Sezen Aksu açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ve Sezen Aksu hakkında, ""İfade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğine inanıyoruz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ve Cumhurbaşkanı'nın Sezen Aksu'ya yönelik ifadelerine ilişkin soruyu yanıtladı.

Sözcü Price,"Bu Türkiye'de geçerli ama evrensel olarak ifade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğine ve bazılarının tartışmalı, bazılarının rahatsız edici bulabileceği ifadeler içerdiğinde bile korunması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Price, "Bahsettiğiniz davalardan biri olan Sedef Kabaş'ın ve tutuklanmasının farkındayız ve hayal kırıklığına uğradık. Bu ilkeler her ülke için geçerli olduğu gibi Türkiye için de geçerlidir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN