Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'den 'Sedef Kabaş' açıklaması

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'den 'Sedef Kabaş' açıklaması

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına ilişkin, "Vazifeleri yasayla belirlenmiş devlet görevlilerinin sabaha karşı bir gazetecinin kapısına dayanması hiçbir demokraside görmezden gelinemez. İktidara eleştirel yaklaşan tüm gazeteciler birer düşman gibi mi muamele görecektir?" açıklamasını yaptı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına tepki göstererek yazılı bir açıklama yaptı. Bilgin, yaptığı açıklamada Kabaş’ın bir an önce serbest bırakılması talebini dile getirdi. Bilgin'in açıklaması şu şekilde:

'TÜM GAZETECİLERE AÇIK BİR GÖZDAĞI'

"Gazeteci Sedef Kabaş’ın Tele 1 televizyonu canlı yayınında kullandığı ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle sabaha karşı gözaltına alınıp tutuklanması kabul edilemez. Toplumdaki kamplaşmayı körükleyip bundan siyasi çıkar elde etmeye çalışanlar Kabaş’ın sözleri üzerinden yeni bir ayrımcılık ve saldırganlık dalgası başlatmıştır.

Yaşamı toplumun gözü önünde geçen, gittiği her yerde tanınan bir televizyoncunun ifadesini almak yerine sabaha karşı evinin basılması tüm gazetecilere açık bir gözdağıdır. Vazifeleri yasayla belirlenmiş devlet görevlilerinin sabaha karşı bir gazetecinin kapısına dayanması hiçbir demokraside görmezden gelinemez. İktidara eleştirel yaklaşan tüm gazeteciler birer düşman gibi mi muamele görecektir? Ters kelepçe takanlar ve taktıranlar bir gün hukuk önünde bu ayıbın hesabını verecektir.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN HİÇBİR GÜVENCESİ KALMADI'

Gazetecinin hakaret ettiği iddia edilen kişi Cumhurbaşkanı olunca, Adalet Bakanı da yargı bağımsızlığının kâğıt üzerinde kaldığını doğrularcasına yargılamayı etkileyebilecek şekilde görüş beyan etmekten çekinmemiştir. Sonuçta gazeteci Kabaş bu atmosferde tutuklanmıştır. Zorunlu durumlarda uygulanması gereken bir tedbir olmasına karşın tutuklama bir ceza aracına dönüşmüştür. Bu kadar göz önündeki bir gazetecinin, kaçabileceği gerekçesiyle tutuklu yargılanması demokraside kabul edilmesi mümkün olmayan bir uygulamadır.

Gazetecilik suç değildir. Her suç işleyen gibi gazeteciler de suç işlediklerinde yargılanabilirler. Unutulmamalıdır ki hukuku çiğneyenler, yasaları ve demokrasiyi ayaklar altına alıp toplumu her gün ayrıştıran, kin ve düşmanlık tohumları ekenler de bir gün yargılanacaktır. Türkiye’de basın ifade özgürlüğünün hiçbir güvencesi kalmamıştır. İfade özgürlüğü güvence altına alınana kadar hiçbirimiz özgür olamayız. Gazeteci Sedef Kabaş'ın yaptığı yorumlar nedeniyle tutuklanması basın ve ifade özgürlüğünün apaçık ihlalidir. Bu tavır tüm gazetecilere yönelik bir gözdağıdır. Sedef Kabaş serbest bırakılmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN