Sedef Kabaş kimdir, kaç yaşında, nereli, kiminle evli, nerede yazıyor? İşte biyografisi

Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanıp cezaevine gönderilen gazeteci Sedef Kabaş, çıkarıldığı ilk mahkemede hakimlik kararıyla serbest bırakıldı. 2 ayrı suçtan 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Sedef kabaş kimdir, Sedef kabaş nereli, Sedef kabaş kaç yaşında, Sedef Kabaş evli mi soruları merak ediliyor. İşte Sedef Kabaş'ın biyografisi...

Bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle 2 ayrı suçtan 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıkan gazeteci Sedef Kabaş'ın tahliyesine karar verildi.

Sedef kabaş kimdir, Sedef kabaş nereli, Sedef Kabaş kaç yaşında, Sedef Kabaş hangi gazetede yazıyor, Sedef Kabaş televizyon programı yapıyor mu, Sedef Kabaş'ın mesleki kariyeri hakkında bilgiler ve yaşam öyküsü haberimizde...

BOSTON ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİM GÖRDÜ

Sedef Kabaş, gazetecilik mesleğine adım atarken, iyi bir eğitim almak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Boston Üniversitesi'nde Televizyon Haberciliği konusunda Fulbright bursu ile yüksek lisans yaptı. Sedef Kabaş, Tele1 ekranlarında yayınlanan bir programda sarf ettiği sözlerden dolayı tepki çekti. Kabaş, yayında, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye; ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır: Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz; o saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

SEDEF KABAŞ'IN HAYATI

Sedef Kabaş, 1970 yılında Londra'da dünyaya geldi.

Annesinin adı Mualla Kabaş, babası ise mücevher tasarımcısı Mehmet Kabaş.

Sedef Kabaş İstanbul Özel Dost Lisesi ve 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

ABD'de Fulbright Bursu ile okuduğu Boston Üniversitesi'nde Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans yaptı.

1995 yılında Türkiye'ye dönerek, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik Bölümü'nde "Söyleşi, Röportaj ve Soru Sorma" üzerine yazdığı tezi ile 2006 yılında doktora derecesi aldı.

SEDEF KABAŞ'IN KARİYERİ

Sedef Kabaş, Atlanta CNN International'da çalışan ilk Türk gazeteci oldu.

Bu görevinde başta Ortadoğu, Avrupa ve Balkanlar olmak üzere dünyanın pek çok bölgesi ile ilgili haberler hazırladı.

Kabaş, "Almanya’da Türk Döneri" haberi ile 1998 CNN World Report/ En İyi Ekonomi Haberi ödülünü kazandı.

sedefkabas-274011751-1156291014908898-8922506948512365802-n.jpg

Ünlü spiker, POWER FM radyosunun kurucu ekibinde yer aldı ve haber bültenlerini hazırlayıp, sundu.

Türkiye'ye döndükten sonra Portreler-NTV, Dönence-ATV, Sesli Düşünenler-TV8, Haber Ötesi-SKYTürk, Medya Medya-TRT2 programlarında siyaset, ekonomi, medya, akademi, sanat ve spor dünyasının önde gelen isimleri ile araştırmaya dayalı 1500'ü aşan röportajlar gerçekleştirdi.

Uzun yıllar "ekranların en iyi soru soran gazetecisi" kabul edilen Sedef Kabaş, pek çok ödüle layık görüldü.

Ünlü haberci, 2007 yılında Sedef Kabaş Eğitim, Koçluk ve Danışmanlık şirketini kurdu.

İş dünyasının liderleri, üst düzey yöneticileri ve yabancı (expat) yöneticilerine iletişim koçluğu ve medya danışmanlığı yapmakta ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerine grup eğitimleri vermektedir.

Uzmanlık alanları ise; Etkili Liderlik, Etkili İletişim, Topluluk Önünde Etkili Konuşma, Yaratıcı Sunumlar Hazırlama ve Aktarma, Medya İlişkileri, Etkileme ve İkna, Kişisel Marka ve İmaj Yönetimi, Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi'dir.

sedefkabas-271472122-142017104917183-25281852371743051-n.jpg

Sedef Kabaş, İstanbul Akademi, Pera İstanbul, Bahçeşehir, Kültür ve Kadir Has Üniversiteleri'nde 'Medya İlişkileri', 'Diksiyon, Etkili Ses ve Beden Dili', 'Sunum Becerileri', 'Röportaj Teknikleri' ve 'Etkili Haber Yazımı' üzerine (2001-2011) dersler verdi.

Sedef Kabaş, Ulusal ve uluslararası pek çok basın toplantısı, konferans, kongre ve fuarlarda resmi sunucu olarak görev almaktadır.

1.jpg

SEDEF KABAŞ'IN ÖZEL YAŞAMI

1970 tarihinde doğan Sedef Kabaş, 2022 itibarıyla 52 yaşındadır.

Sedef Kabaş, 27 Haziran 2009 tarihinde Rıdvan Yirmibeşoğlu ile evlendi. 2010 yılında Yavuz adında bir oğlu oldu.

Sosyal paylaşım platformu Instagram'da @sedefkabas kullanıcı ismi ile bulunurken, bir diğer sosyal medya sitesi Twitter'da @SedefKabas olarak yer alıyor.

Dijital video içerik platformu YouTube'da ise Sedef Kabaş Tv adında bir kanalı var.

Sedef Kabaş'a ait internet adresi ise sedefkabas.com

SEDEF KABAŞ KİTAPLARI

2003 - Sesli Düşünenler

2005 - Zamanı Dize Getirenler

2007 - 41 Kadın 41 Öykü - İpek Dokulu Başarılar

2009 - Soru Sorma Sanatı

2008 - 60 Kadın 60 Öykü

2010 - Hayatını Seçen Kadın

2016 - Muazzam Muazzez - Muazzez İlmiye Çığ'dan 100 Yaşın Sırları ve Yaşama Dair Muhteşem Tavsiyeler

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (41)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
41 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN