Serdar Ortaç kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, boyu kaç, hangi takımı tutuyor, şarkıları neler?

Serdar Ortaç kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, boyu kaç, hangi takımı tutuyor, şarkıları neler?

Serdar Ortaç, ürettiği ve yorumladığı eserler ile Türk pop müziğinin güçlü seslerinden. Hayran kitlesi kuşaklar aşan Serdar Ortaç'ın yaşamına dair detaylar merak ediliyor. İşte, bilinmeyen yönleri ile Serdar Ortaç biyografisi...

Serdar Ortaç, Karabiberim, Dansöz, Mikrop gibi şarkıları ile birçok kişinin şarkı hafızasında barınıyor. Geçtiğimiz günlerde, KanalD ekranlarında yayınlanan 'Şarkılar Bizi Söyler' adındaki eğlence programına konuk olan Serdar Ortaç bir itirafta bulundu. Serdar Ortaç, yıllar önce Cansu Dere'ye platonik aşık olduğunu açıkladı. Ona duyduğu aşkı bir şarkıya dönüştürdüğünü itiraf eden sanatçı; "Cansu Dere 20'li yaşlarının başındayken, ona platonik olarak aşıktım. Hatta, Nehir Gözlüm şarkısını onun için yazdım" dedi.

SERDAR ORTAÇ'IN HAYATI

Serdar Ortaç, 16 Şubat 1970'te İstanbul'da Vakıf Gureba Hastanesi'nde doğdu.

İlköğrenimini Kocamustafapaşa'da ortaöğrenimini ise Suadiye Lisesi'nde tamamladı.

Serdar Ortaç, Haydarpaşa Meslek Lisesi Torna-Tesviye Bölümünden mezun oldu.

Üniversite eğitimine, Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı; fakat tahsilini tamamlamadan okuldan ayrıldı.

Ünlü şarkıcı, çocukluğunda babasının yanında çalışır, hafta sonları ise simit ve su satardı.

Sanatçı, babası sayesinde iş hayatını ve ayakta durmayı öğrendiğini, birçok şeyi babasına borçlu olduğunu sık sık dile getirmektedir.

serdar-cocuk.jpg

SERDAR ORTAÇ'IN KARİYERİ

Serdar Ortaç, 1993 yılında, İstanbul'da yaklaşık bir yıl kadar özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı.

Radyo programlarını dinleyen bir albüm yapımcısı tarafından dönemin plak şirketlerinden biri olan RAKS ile sözleşme imzalaması teklif edildi.

Böylece, kendi şarkılarını seslendirme şansını yakalayarak ilk albümünü yaptı.

17 Ağustos 1994'te ilk albümü 'Aşk İçin' ile müzik dünyasına en etkili adımını attı.

'Karabiberim' şarkısı ile çıkış yapan Serdar Ortaç, bu parça ile yıllarca gündemde kaldı.

Serdar Ortaç bu şarkıyla yakaladığı başarı ile 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı' ödülünü kazandı.

oldie.jpg

SERDAR ORTAÇ ALBÜMLERİ VE ÇALIŞMALARI

1 Mart 1996 tarihinde ikinci albümü olan 'Yaz Yağmuru'nu yayınladı. Bu albümde söz ve müziğini Metin Arolat ile beraber yaptığı 'Gamzelim', 'Sana Uzandım', 'Ben Adam Olmam', 'Yaz Yağmuru' gibi pek çok hit şarkıya imza attı.

Tarih, 21 Şubat 1997'yi gösterdiğinde bu albümü 'Loco Para Amar' adıyla tamamını İspanyolca seslendirerek Meksika'da bir albüm yaptı.

Daha sonra Türkiye'de de bu albümü, İspanyolca bir single olarak hazırladı. Sanatçı bu yıl içerisinde Sibel Can'a verdiği 'Padişah' adlı şarkı ile 'Milliyet Yılın En Sevilen Şarkısı' ödülüne layık görüldü.

3. albümü olan 'Gecelerin Adamı', 10 Temmuz 1998'de piyasaya çıktı.

Bu albümünde de aranjör olarak Selim Çaldıran ve Feyyaz Kuruş'la çalıştı, albümdeki Gecelerin Adamı şarkısı yılın en çok dinlenen şarkılarından birisi oldu. 'Mutsuzsun' şarkısında Ebru Gündeş'le aynı klipte rol aldı.

Serdar Ortaç, 1999 yılında 'Hürriyet Altın Kelebek' yılın en başarılı sanatçısı ödülünü aldı.

5. albüm çalışması 'Bilsem ki' 21 Ekim 1999'da çıktı. Bu albümde Selim Çaldıran, Feyyaz Kuruş ve Murat Yeter gibi isimlerle çalıştı. 'Asrın Hatası', 'Bilsem ki' ve 'Seninki' şarkıları albümün klip çekilen şarkıları oldu. 2000 yılında Ortaç, 'Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde pop müzik en iyi erkek sanatçı ödülüne layık görüldü.

Ortaç'ın 6.albümü 'Sahibinin Sesi' oldu. Bu albüm, 7 Mayıs 2001'de piyasaya çıktı. Albümde, sanatçı dostlarına verdiği; Hülya Avşar - Aradın mı?, Muazzez Abacı - Umrumda Değil, Sibel Can - Padişah ve Kanasın, Fulden Uras - Bensiz Olsun, Emel Müftüoğlu - Dertli Dünya şarkılarının yanı sıra kendi şarkılarının remikslerine de yer verdi.

7.albümü 'Okyanus' 10 Temmuz 2002'de piyasaya çıktı. Albümde Erhan Bayrak, Erdem Kınay, Alper Erinç gibi müzisyenlerle çalıştı. İlk klip şarkısı olan 'Kabahat' ikinci klibini çektiği 'Geceleri Yakıp' ve yakın dostu Ebru Gündeş ile düet yaptığı 'Kararsın Dünyam' adlı şarkılarıyla öne çıktı.

Sanatçının 8.albümü 'Beni Unut-Çakra'12 Mart 2004'te satışa sunuldu.

Aynı yılın Ekim ayında da 90'lı yıllarda çıkardığı albümlerin bulunacağı 'Serdar Ortaç Klasikleri' albümünü de çıkardı.Ocak 2005 yılında ise şiir/anı türünde 2005 yılına kadar yazdığı şiir, şarkı sözü ve anılarından oluşan 'Bu Şarkılar Kimin İçin' kitabını yayımladı.

2005 yılında Serdar Ortaç, Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde Pop Müzik En İyi Erkek Sanatçı ödülünü, 'Mü-Yap Müzik Ödülleri'nde ise Yılın En Çok Satan Albümü ödüllerini aldı.

9.albümü 'Mesafe' 25 Nisan 2006'da piyasaya sürüldü. Bu albümünde Mustafa Ceceli, Volga Tamöz, Suat Aydoğan, Erdem Kınay gibi isimlerle çalıştı. Albümün hit şarkıları; 'Sor', 'Dansöz', 'En Büyük Aşkım', 'Gitme', 'Mesafe', 'Bebeğim Oldun' ve 'Başardın Ağlatmayı' oldu.

10.albümü olan, 'Gold Remix 2007' 2 Nisan 2007'de satışa çıktı. Albümde Mesafe albümündeki şarkılarının bulunmasıyla birlikte, düzenlemesini Mustafa Ceceli'nin yaptığı 'Hayret', Volga Tamöz'ün düzenlediği 'Garez' ve 'İki Kalp' gibi 3 yeni şarkıya yer verdi. Aynı yılın sonunda 2007 yılında İstanbul'da verdiği konserlerin bir DVD'sini yayınladı.

Serdar Ortaç'ın 'Nefes' adlı 11. albümü, 22 Mayıs 2008 tarihinde, müzik marketlerde yerini aldı.

13 Mart 2009'da Gold Remix 2009 adlı 12. albümü piyasaya çıktı.

13. albüm olan 'Kara Kedi' 14 Mayıs 2010 tarihinde satışa sunuldu.

14. albüm olan 'Gold 2011', 7 Mart 2011 tarihinde yayınlandı.

20. Yılına Özel Olarak Hazırladığı 16. stüdyo albümü 'Bana Göre Aşk'ı 2014 yılında paylaştı.

Serdar Ortaç, 6 Mayıs 2015 tarihinde 10 şarkılık 'Çek Elini Kalbimden' adlı albümünü yayınladı.

11 Mayıs 2016 tarihinde 'Gıybet' isimli 10 şarkıdan oluşan albümünü sevenleriyle buluşturdu.

2017 yılında 'Cımbız' isimli albümünü sevenlerinin beğenisine sundu.

Serdar Ortaç son olarak 2020 yılında 'Biz İstemezsek' isimli single çalışmasını piyasaya sürdü.

1-002.jpg

SERDAR ORTAÇ'IN ÖZEL YAŞAMI

1970 tarihinde doğan Serdar Ortaç, 2022 yılı itibarıyla 52 yaşında ve kova burcu.

Galatasaray taraftarı olan Serdar Ortaç, 1.67 metre boyunda ve 60 kilo ağırlığında.

Serdar Ortaç, 6 Haziran 2014' tarihinde, İrlandalı sevgilisi Chloe Loughnan ile evlendi. Çift, evliliklerini 2019 yılında sonlandırdı.

Evlendikten kısa bir süre sonra multipl skleroz (MS) hastalığı olduğunu duyurdu. Ortaç'ın sağlık durumu, bir süre hastanede tedavi gördükten sonra iyiye doğru gitti.

Serdar Ortaç, 1999 yılında askerlik görevini yerine getirmemek için hile yaptığı iddiasıyla 10 yıla kadar ağır hapisle yargılandı ve 54 gün Mamak Askeri Cezaevi'nde hapis yattı.

Eğlenceye düşkün yaşam biçimi ile konuşulan Serdar Ortaç; Banu Öztürk, Selin Toktay, Müge gibi birçok isimle birlikte oldu.

Serdar Ortaç, sosyal paylaşım platformu Instagram'da @serdarsortac kullanıcı adı ile bulunurken, Twitter'da ise @Serdarortacs olarak yer alıyor.

Serdar Ortaç resmi Facebook sayfası ise @serdarortac.net

SERDAR ORTAÇ ALBÜMLERİ

1994 - Aşk İçin

1996 - Yaz Yağmuru

1998 - Gecelerin Adamı

1999 - Bilsem ki

2000 - Asrın Hatası

2002 - Okyanus

2004 - Çakra

2006 - Mesafe

2008 - Nefes

2010 - Kara Kedi

2012 - Ray

2014 - Bana Göre Aşk

2015 - Çek Elini Kalbimden

2015 - Serdar Bizi Diskoya Götür

2016 - Gıybet

2017 - Cımbız

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN