Cengiz Toraman kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Cengiz Toraman kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Son günlerde bir ısı yalıtım sistemleri firmasının reklam yüzü olan Cengiz Toraman, oyuncu, yönetmen ve yazar. Dizilerin yanında tiyatro oyunları ile bilinen Cengiz Toraman'ın yaşam öyküsü araştırılıyor. İşte, Cengiz Toraman biyografisi...

Cengiz Toraman, şimdilerde televizyon kanallarında ve dijital platformlarda yayınlanan bir reklam filminde oynuyor. Toraman, oyuncu kadrosunda Levent Üzümcü'nün de bulunduğu tiyatro oyunlarında sahne aldı. Cengiz Toraman aynı zamanda, Ferhan Şensoy'un 'Şahları da Vururlar' isimli oyununun müzik bestecisidir.

CENGİZ TORAMAN'IN HAYATI

Cengiz Toraman, 27 Şubat 1972 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi.

İlk ve ortaöğrenimini Eskişehir'de tamamladı.

1989 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümüne girdi.

1992 yılında okuduğu bölümü son sınıfta bırakarak, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Oyunculuğu Ana Sanat Dalı Bölümüne girdi.

Bu süreçte çeşitli oyunlarda amatörce sürdürdüğü oyunculuk çalışmalarının yanı sıra, Ferhan Şensoy'un Şahları da Vururlar, Erman Canatan'ın Batakhane Güzeli, Oktay Arayıcı'nın Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi oyunlarının müziklerini besteledi.

Konservatuvar öğrenciliği sürecinde, Ergin Orbey'in yönettiği Antigone, Dinçer Sümer'in yönettiği Martı, Ned Bobkof'un yönettiği Ziyaret ve Murat Karasu'nun yönettiği Oyun Nasıl Oynanmalı adlı oyunlarda oynadı.

Bu süre içinde amatör tiyatro çalışmalarına öğretici olarak devam etti.

Çeşitli amatör üniversite topluluklarına temel tiyatro dersleri verdi. Nazım Hikmet'ten derlediği bir kolajı, bu dersler bağlamında sahneye koydu.

1-006.jpg

CENGİZ TORAMAN'IN KARİYERİ

Cengiz Toraman, 1996 yılında Murathan Mungan'ın Şahmeran'ın Bacakları adlı uzun öyküsünü, meddah anlatı geleneği bağlamında ele aldı. Mustafa Sekmen’in yönetimindeki bu eğitim çalışmasını tek kişilik bir oyun olarak Eskişehir’in çeşitli mekanlarında ve İzmit'te oynadı.

Yazdığı Kutup Yıldızı adlı çocuk oyunu, 2001 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda iki sezon oynadı.

2002-2003 öğretim yılında Tennesse Williams'ın Arzu Tramvayı adlı oyununu sahneye koydu.

2002-2005 yılları arasında konservatuvarda oyunculuk ve sahne çalışması derslerini verdi.

2005 yılında konservatuvardaki görevinden ayrılarak dizi oyunculuğu yapmaya başladı.

2007 yılında 'Olmak Ya Da Olmamak' (Adaylar ve Eğitmenler İçin Oyunculuk Sınavlarına Hazırlık Kılavuzu) adlı kitabını yayımladı. Amatör olarak gitar, ud, buzuki çalan Cengiz Toraman, şarkı söylemekte ve beste yapmaktadır.

CENGİZ TORAMAN'IN ÖZEL YAŞAMI

1972 tarihinde doğan Cengiz Toraman, 2022 yılı itibarıyla 50 yaşında ve balık burcu.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @cengiztorraman kullanıcı adı ile bulunurken Twitter'da @Torrraman olarak yer alıyor.

Cengiz Toraman'ın 'Anlatılan Senin Hikayendir' adında bir kitabı bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN