ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık askeri yardım

ABD'den Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık askeri yardım

Rusya Ukrayna savaşı iki yıldır aralıksız devam ederken, ABD yönetimi, Ukrayna'ya yapılacak olan acil askeri desteği duyurdu. Pentagon'un Ukrayna için ayrılan bütçesinin tükenmiş olmasına rağmen, ABD, Kiev'e 300 milyon dolarlık bir yardım paketi gönderecek. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, yapılan desteğin sadece geçici bir çözüm olduğunu ve uzun vadede yetersiz kalacağını belirtti.

ABD yönetimi, Pentagon'un Ukrayna'ya ayırdığı bütçede fon kalmamasına rağmen Kiev'e 300 milyon dolarlık "acil askeri destek" paketi göndereceğini açıkladı.

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna'ya yönelik yeni yardımın detaylarını açıkladı. Sullivan, Ukrayna'nın mevcut durumunda yeterli mühimmatının olmadığını ve bu durumun toprak kayıplarına ve can kayıplarına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, bu durumun ABD ile NATO ittifakına stratejik açıdan maliyet getirdiğine dikkat çekti.

'ACİL ASKERİ DESTEK SADECE GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM'

Sullivan, Pentagon'un Ukrayna bütçesinin tükendiğini ve Kongre'den geçmeyen ek yardım talebine rağmen, Kiev'e acil yardım sağlanması gerektiğini ifade etti. Ancak, 300 milyon dolarlık acil askeri desteğin sadece geçici bir çözüm olduğunu ve uzun vadede yetersiz kalacağını belirtti. Bu nedenle, Kongre'de bekleyen ilave bütçe tasarısının bir an önce onaylanması gerektiğini vurguladı.

Söz konusu yardım paketi, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik bütçesinin tükendiği Aralık ayından bu yana Kiev'e gönderilecek ilk askeri yardım olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN