ABD’den Yemen’deki Husilere ikinci saldırı

ABD’den Yemen’deki Husilere ikinci saldırı

Kızıldeniz'de gerilim artıyor. ABD ve İngiltere'nin Kızıldeniz’de İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef alan Husilere düzenlediği ortak askeri harekatın ardından ABD ordusu, Tomahawk füzeleriyle Husilere ait radar tesisine saldırı düzenledi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar 99 gündür devam ederken, Husiler, İsrail’in saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz’de İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef almaya devam ediyor.

Son olarak ABD, Kızıldeniz’de İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef alan Yemen’deki Husilere bir saldırı daha gerçekleştirdi.

'RADAR TESİSİNE SALDIRI DÜZENLEDİ'

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, "Saat 03.45’te ABD güçleri, Yemen’deki Husilere ait radar tesisine saldırı düzenledi. Bu saldırı, USS Carney (DDG 64) tarafından Tomahawk füzeleri kullanılarak gerçekleştirildi" ifadeleri kullanıldı.

Yemen’e yönelik son saldırının, Husilerin ticari gemiler de dahil olmak üzere deniz taşıtlarına saldırı kabiliyetini azaltmak için dün gerçekleştirilen saldırıların devamı olduğu vurgulandı. İran destekli Husilerin 19 Kasım’dan bu yana Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki gemilere 28 saldırı düzenlediği, bu saldırılarda gemisavar balistik füzelerin, insansız hava araçlarının ve seyir füzelerinin kullanıldığı aktarıldı.

Yapılan açıklamada ABD’nin Yemen’e son saldırısının 20’den fazla ülkenin katıldığı ortak koalisyon olan Refah Muhafızı Operasyonu ile ilgisi olmadığı, saldırıyı tek taraflı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Husilere bağlı Al-Masirah kanalı ise ABD ve İngiltere’nin Yemen’in başkenti Sana’yı hedef aldığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

ABD ve İngiltere, Kızıldeniz’de İsrail ile bağlantılı ticari gemileri hedef alan Yemen’deki Husilere dün gece saldırılar gerçekleştirmişti.

Saldırılarda İran destekli Husilerin kontrolünde olan başkent Sana, Hudeyde, Saada, Zamar ve Taiz şehrindeki askeri noktalar hedef alınmıştı. Saldırılarda 5 Husi mensubunun öldüğü, 6’sının da yaralandığı açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN