İngiliz bakan Cameron'dan 'Yemen' açıklaması: Saldırmaktan başka çaremiz yoktu

İngiliz bakan Cameron'dan 'Yemen' açıklaması: Saldırmaktan başka çaremiz yoktu

ABD işbirliğiyle Yemen’deki Husilere karşı yapılan saldırılar hakkında konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, “Operasyon düzenlemekten başka seçeneğimiz yoktu” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Filistin’deki katliamına tepki olarak Kızıldeniz’de İsrail bağlantılı ticari gemilere saldırı düzenleyen Yemen’deki Husilere karşı ABD ortaklığında saldırı düzenleyen İngiltere’nin Dışişleri Bakanı David Cameron, başka seçenekleri olmadığını belirterek “uyarı üstüne uyarı” yaptıklarını söyledi ve operasyona seyrüsefer özgürlüğünü savunmak için katıldıklarını ifade etti.

‘SALDIRILAR DEVAM EDERSE…’

Saldırıların devam etmesi halinde İngiltere’nin Husi hedeflerini yeniden vurabileceğini vurgulayan Cameron, “Husiler bu geçişi gemilere kapatırsa, hayati önem taşıyan tedarik zincirleri tehdit altına girecek ve fiyatlar İngiltere de dahil tüm dünyada artacaktır” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin müttefikleriyle birlikte çalışacağını aktaran Cameron, “Seyrüsefer özgürlüğünü her zaman savunacağız. En önemlisi de sözlerimizi eylemlerimizle desteklemek için hazır olacağız” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN